|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
Webdesign, HTML, technologie - Problem z rozmiarem banera.
Przemowlkp - Sob 07 Sie, 2010 18:16 Temat postu: Problem z rozmiarem banera. Jestem nowy w tym programie i mam mały problem. Mianowicie po utworzeniu banera jest zbyt duży jeśli chodzi o "wagę" około 800kb a potrzebuję około 60-80kb
Jest to prosty banerek typu 2 zdjęcia i wyskakujący napis. Nie wiem czy rozmiar dodawanego zdjęcia ma znaczenie? Może gdzieś w czasie otwierania nowego projektu bym musiał coś zaznaczyć jeśli chodzi o rozmiar? W tej chwili zdjęcia które dodawałem miały około 500kb jeśli natomiast zmniejszę to tracą na jakości:/
Mam nadzieję, że pomożecie. Dzięki
Januszr - Sob 07 Sie, 2010 20:13
Baner: załóżmy rozmiar 600x100px. Nie wrzucaj fotografii większych niż ten rozmiar. Nie stosuj zmiany rozmiaru fotografi w Swish. We właściwościach ustaw AllowSmoothing i na 80% jakość.
Jak nie pomoże to załącz swi albo daj adres.
Przemowlkp - Nie 08 Sie, 2010 06:20 Temat postu: Problem z rozmiarem banera. Baner ma być 200x80 z tym że jak zmniejszę go do tego rozmiaru to nawet w 300DPI straszna pikseloza się pokazuje
Januszr - Nie 08 Sie, 2010 08:00
LOL. 300DPI?? to Ty go drukujesz? Bo ja chyba nie znam monitora, który potrafi wyświetlić 300DPI - czyli 12 pixeli na milimetr.
Ale ok - to nie jest ważne...
Co znaczy Cytat: | że jak zmniejszę go do tego rozmiaru | ????? Jak zmniejszasz? W jaki sposób? co zmniejszasz? Fotografie? swf? Movie? ? ?
Może jednak pokusisz się o załączenie swi albo o link do swi?
Wtedy będziemy w stanie pomóc Ci, skoro moje wcześniejsze domysły nie dały rezultatu.
Przemowlkp - Pon 09 Sie, 2010 17:40
Jak zmniejszę czyli w PSie zrobię taki wymiar 80x200. Ale spoko już sobie poradziłem. Znalazłem programik do zmniejszania tych plików Dzięki za pomoc spodobał mis ię ten programik więc chyba tu jeszcze nie raz wrócę
|
|