SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Button Rollover Rollout plynnie

dakcts - Pon 26 Lip, 2010 05:00
Temat postu: Button Rollover Rollout plynnie
Witam,

chce zrobic prosta animacje na przycisku. Przycisk ''menu'' ma czarne tlo po najechaniu na niego myszka chce aby od spodu ''wjechal'' bialy prostokat a po wyjechaniu myszka prostokat ''zjechal'' do dolu. Zrobilem scene w ktorej od 1 do 10 klatki prostokat wjezdza a od 11 do 20 zjezdza. Ustawilem opcje onRollOver Play Scene 1,1 onRollOut PlayScene 1,11

Teraz mam problem, jesli myszka wyjedzie poza przycisk zanim animacja wjazdu prostokata dobiegnie konca, prostokat zjezdza od najwyzszego punktu i mam przeskok.

Czy istnieje jakis skrypt, ktory pozwala na kontynuacje klipu od momentu w ktorym zatrzymala sie ostatnio animacja?

Pozdrawiam

Januszr - Pon 26 Lip, 2010 07:16

Tak, można to zrobić. Najprościej załacz swi - ktoś (albo np. ja) naprawi.
dakcts - Pon 26 Lip, 2010 13:48

Plik w załączniku
tribbal - Pon 26 Lip, 2010 14:26
Temat postu: Re: Button Rollover Rollout plynnie
dakcts napisał/a:
Czy istnieje jakis skrypt, ktory pozwala na kontynuacje klipu od momentu w ktorym zatrzymala sie ostatnio animacja?

Albo skrypt, który dokończy rollout mimo tego, iż myszka wyjedzie poza obszar roboczy a potem powróci od momentu rollover?

Januszr - Pon 26 Lip, 2010 15:35

dakcts,
do buttona:
Kod:
on (rollOver) {
    play();
}
on (rollOut) {
   stop();
}

I już.

dakcts - Pon 26 Lip, 2010 16:42

Nie do końca mi o to chodziło, chcę uzyskać efekt jak np tutaj:

http://www.pixelmedia.pl/ na przyciskach o firmie itp - żeby animacja zawsze dochodziła do końca i wracała do zera.

Januszr - Pon 26 Lip, 2010 18:30

Przepraszam, nie chciało mi się działać na Twoim pliku. Mam nadzieję, że znajdziesz to co chciałeś.
dakcts - Wto 27 Lip, 2010 14:33

Wielklie dzięki, o to mi włąśnie chodziło :D