|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Button Rollover Rollout plynnie
dakcts - Pon 26 Lip, 2010 05:00 Temat postu: Button Rollover Rollout plynnie Witam,
chce zrobic prosta animacje na przycisku. Przycisk ''menu'' ma czarne tlo po najechaniu na niego myszka chce aby od spodu ''wjechal'' bialy prostokat a po wyjechaniu myszka prostokat ''zjechal'' do dolu. Zrobilem scene w ktorej od 1 do 10 klatki prostokat wjezdza a od 11 do 20 zjezdza. Ustawilem opcje onRollOver Play Scene 1,1 onRollOut PlayScene 1,11
Teraz mam problem, jesli myszka wyjedzie poza przycisk zanim animacja wjazdu prostokata dobiegnie konca, prostokat zjezdza od najwyzszego punktu i mam przeskok.
Czy istnieje jakis skrypt, ktory pozwala na kontynuacje klipu od momentu w ktorym zatrzymala sie ostatnio animacja?
Pozdrawiam
Januszr - Pon 26 Lip, 2010 07:16
Tak, można to zrobić. Najprościej załacz swi - ktoś (albo np. ja) naprawi.
dakcts - Pon 26 Lip, 2010 13:48
Plik w załączniku
tribbal - Pon 26 Lip, 2010 14:26 Temat postu: Re: Button Rollover Rollout plynnie
dakcts napisał/a: | Czy istnieje jakis skrypt, ktory pozwala na kontynuacje klipu od momentu w ktorym zatrzymala sie ostatnio animacja? |
Albo skrypt, który dokończy rollout mimo tego, iż myszka wyjedzie poza obszar roboczy a potem powróci od momentu rollover?
Januszr - Pon 26 Lip, 2010 15:35
dakcts,
do buttona:
Kod: | on (rollOver) {
play();
}
on (rollOut) {
stop();
}
|
I już.
dakcts - Pon 26 Lip, 2010 16:42
Nie do końca mi o to chodziło, chcę uzyskać efekt jak np tutaj:
http://www.pixelmedia.pl/ na przyciskach o firmie itp - żeby animacja zawsze dochodziła do końca i wracała do zera.
Januszr - Pon 26 Lip, 2010 18:30
Przepraszam, nie chciało mi się działać na Twoim pliku. Mam nadzieję, że znajdziesz to co chciałeś.
dakcts - Wto 27 Lip, 2010 14:33
Wielklie dzięki, o to mi włąśnie chodziło
|
|