SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Button - najazd i wyswietlnie obrazek

sumo - Sob 30 Lip, 2005 11:48
Temat postu: Button - najazd i wyswietlnie obrazek
Witam

Bawie sie troche nad stronką ( www.mpac-motorsport.go.pl ) .. jak widac, jest tam menu (ktore zrobilem tak na odpieprz poki co - do testow).. chcialbym zrobic tak, ze po najechaniu strzalka na którąs z pozycji (np. news) pojawa się pod nią mały obrazek (do newsów mam gazete, do samochodu pojawia sie pozniej foto samochodu itp).. jak to zrobić ? pomocy :)

ps. uzywam swish maxa w wersji 2003.09.03 - dorwać nowszego ?

tAboon - Sob 30 Lip, 2005 15:23

W zakładce button zaznacz sobie jeszcze opcje: Has separate over state. jak sobie rozwiniesz buttona to tak wstawiasz co ma się pojawiać po najechaniu, czy coś ma się zmieniać z tekstem, czy jakiś obrazek ma się robić. Możesz też tam wrzucić sprite i w nim się już szerzej pobawić.

W nowszych wersjach SWiSHmax'a zostały tlyko usuniete błędy niewykryte podczas wypuszczania wersji na rynek. Nie ma konieczności zmienienia wersji,ale jeśli nies tanowi to problemu to czemu nie.

sumo - Pon 01 Sie, 2005 08:38

to akurat wiedzialem ze tak trza zrobic, ale mi chodzilo o cos innego (bardzo prosta sprawa a ja nie umialem do tego dojsc - cienki jestem).. ale thx za odpowiedź !! :) )

Pozdro