|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - efekt z bloga, ale dla png a nie tekstu
Pieciek - Sro 19 Maj, 2010 10:41 Temat postu: efekt z bloga, ale dla png a nie tekstu Witam
Chciałbym osiągnąć taki efekt jak http://flashblog.swish.pl/category/banery/page/2/ tu
ALE nie dla tekstu, tylko napisu w png. Chciałbym, by logo firmy się tak animowało, a że logo to jest niestandardową czcionką, mam je w png. Jako czarny podkład wsadzam fragment jpga z szablonu strony, na niego wsadzam png z nazwą firmy (przezroczystego bez tła), robię wszystko wg tutoriala, a pasek mi jeździ nad tym wszystkim, a nie na samym napisie, w załączniku swi - co robię źle?
tribbal - Sro 19 Maj, 2010 11:43
Proponowałbym odwiedzić stronę www.dafont.com i poszukać właśnie tej czcionki. Dodatkowo u nich na stronie możesz wpisać nazwę firmy i wyświetli Ci się nazwa we wszystkich czcionkach na stronie - kwestia poszukania. Jeżeli już znajdziesz to wiadomo - dodajesz czcionkę do fontów w windowsie i odpalasz swisha i robisz tutka wg schematu - powinno zadziałać
Pieciek - Sro 19 Maj, 2010 11:56
wlasnie sie dowiedziałem ze czcionka ta zwie sie AF Generation A Bold: http://new.myfonts.com/fo...eration-a/bold/
ale nie jest niestety za free
tribbal - Sro 19 Maj, 2010 12:45
hmmm... jeśli robisz np banner dla tej firmy no to chyba nie powinni robić problemu z udostępnieniem jej
Pieciek - Sro 19 Maj, 2010 12:51
ja dostałem w sumie tylko ulotke, wizytówke, którą wlasciciel robił kiedyśtam gdzieśtam. Dodatkowo zrobiłem foty jego samochodu firmowego, na którym był ten sam napis, ale on czcionki samej w sobie nie ma, bo projektów reklam nie dostał, dostał same gotowe produkty
[ Dodano: Sro 19 Maj, 2010 13:28 ]
to z czcionką chyba nie przejdzie, bo jej sie nie da po prostu za free ściągnąć ale musi być jakiś sposob w swishu by działał tak jak na czcionkę, na png...
Piotr - Sro 19 Maj, 2010 15:40
...
Januszr - Sro 19 Maj, 2010 16:46
Uzyj narzędzia Pen Tool. Sorry, ale przerysowywałem bardziej złożone kształty
To nie trudne - zobacz
|
|