|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Problem z aktualizacją strony
Kondzio - Pon 19 Kwi, 2010 19:09 Temat postu: Problem z aktualizacją strony Witam wszystkich
Dostałem ostatnio do aktualizacji stronę internetową zrobioną w Swish i pojawił się problem. W stronce trzeba było zmienić zdjęcie oraz wywalić jeden migający napis. Zainstalowałem wiec triala ( wersja 3.0 bulid date 2009.09.04 ). Proszę o wyrozumiałość ( nie znam tej technologii )
Przy załadowaniu projektu pojawia się komunikat:
Czego efektem po próbie eksportu do swf jest brak działania "scrollbaru" w menu:
scrollbar nie przesuwa się w dół, a co za tym idzie nie można oglądać reszty menu...
Wydaje mi się, że mój Swish nie posiada jakichś skryptów..., a może czegoś nie potrafię ustawić w eksporcie?
Proszę o jakąkolwiek wskazówkę/sugestie co mogę w takiej sytuacji zrobić, żeby działanie strony było prawidłowe. Z góry dziękuję za pomoc
Życzę miłego wieczoru
droper - Pon 19 Kwi, 2010 21:02
Witam. Ja miałem podobne komunikaty gdy pousuwałem sporo rzeczy w zrobionej stronce. Robiłem kiedys stronkę i uzyłem specjalną czcionkę (juz nie pamietam jaką) i pozniej po formacie komputera gdy chciałem otworzyc zrobiona stronke otrzymałem podobny komunikat ze czcionka nie jest zainstalowana i ze swish zmienia na domyslną Arial. Mysle ze moze być tak że masz coś tez pousuwane w pliku źródłowym.
Kondzio - Pon 19 Kwi, 2010 22:19
Czcionki to nie problem. Tutaj informacja jest raczej inna: "klip używa skryptów które nie będą dłużej działać, no i jakieś tam zmiany zostały wykonane". Wydaje mi się, że brak skryptów jest tutaj problemem...
Ktoś spotkał się jeszcze z takim problemem ?
pzdr
Januszr - Wto 20 Kwi, 2010 08:25
Załącz swi to się pobawię i może coś wykombunuję.
Kondzio - Wto 20 Kwi, 2010 17:30
Witam
zamieszczam linka do indexu: index_aktualizacja
Mam nadzieję, że uda się rozwiązać problem i przyda sie to komuś na przyszłość. Plik spakowany zipem ( w środku swi oraz folder menu )
Pzdr serdecznie
droper - Wto 20 Kwi, 2010 21:06
Witam. Mnie nie chodziło o czcionke konkretnie, ale o to że jakiegoś obiektu nie ma a jest do niego odwołanie. Sprawdzając Twój plik wyświetlały mi sie takie komunikaty:
Kod: | ERROR: Cannot find target 'menu_ani/menu/foto' in statement:
Scene_1.m2.png::on (press):: 2: menu_ani.menu.foto.gotoAndStop(1)
Referenced from: "_root"
(check that this target has been placed and hasn't been removed)
|
Bardzo prawdopodobne jest to, że dostałes niekompletne pliki do aktualizacji. Wiecej pomysłów nie mam. Jeśli to nie to, może ktoś inny znajdzie rozwiązanie
Pozdrawiam
Kondzio - Wto 20 Kwi, 2010 22:35
Cytat: | ERROR: Cannot find target 'menu_ani/menu/foto' in statement:
Scene_1.m2.png::on (press):: 2: menu_ani.menu.foto.gotoAndStop(1)
Referenced from: "_root"
(check that this target has been placed and hasn't been removed) |
Nie wrzuciłem całej strony, stąd ten komunikat raczej.
Pozdrawiam
Januszr - Sro 21 Kwi, 2010 08:21
Nie chce mi się poprawiać skryptów. Masz inaczej nieco ale działa...
Kondzio - Sro 21 Kwi, 2010 18:16
Mam prośbę, możesz mi to jakoś zapisać żebym mógł to otworzyć w wersji 3.0 bulid date 2009.09.04??
Byłbym bardzo wdzięczny.
Pzdr
Januszr - Sro 21 Kwi, 2010 19:50
eeeeeeee... nie bardzo (?) Zeszła wersja była z bety - to fakt, mój błąd. Ta jest z ostatniego oficjalnego wydania czyli SM3 2009.11.30. Nie mam wcześniejszych wersji. A jakim cudem Ty masz Triala tak starego to nie wiem. Ściągnij stąd i zainstaluj sobie:
http://www.swishzone.com/...x&tab=downloads
Z pewnością da się otworzyć.
Jak masz jednak nie triala to polecam update - jest za free. Powodzenia.
Kondzio - Sro 28 Kwi, 2010 13:27
Witam
Dzięki wielkie Janusz za rozwiązanie problemu.
pzdr serdecznie
|
|