|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Klip po kliknięciu
Marc - Pią 05 Mar, 2010 14:20 Temat postu: Klip po kliknięciu Witam. Niestety natrafiłem na kolejny problem podczas mojej pracy z programem swishmax3, a mianowicie:
Przycisk1 - odtwarza klip1
Przycisk2 - odtwarza klip2
klip1 - pojawienie się niebieskiego koła
klip2 - pojawienie się czerwonego koła
(w warstwach klip1 jest nad klip2)
Po wciśnięciu Przycisk1 pojawia się niebieskie koło gdy następnie wcisnę Przycisk2 pojawia się koło czerwone, ale niestety pod niebieskim (czerwonego nie widać). I moje pytanie brzmi jak zrobić żeby odtwarzany klip po uruchomieniu pokazywał się na wierzchu?
Dodam jeszcze, że takich przycisków mam ok 10 i analogicznie 10 klipów. Czyli po naciśnięci obojętnie którego przycisku chcę aby klip odtworzył się na wierzchu nawet jeżeli w warstwach jest ostatni. Da się tak zrobić? Czy jest to niemożliwe?
Pozdrawiam
Januszr - Pią 05 Mar, 2010 14:57
Pisałem o tym tutaj:
http://swish.wodip.opole....ighlight=#21438
Jak masz dalej problemuy to załącz swi - coś pokombinuję. Będzie oczywiście zapisane z ostatnią wersją oficjalnej dystrybucji SM
Marc - Sob 06 Mar, 2010 13:57
Dzięki wielkie Coś tam pokombinowałem, ale wyszło jak zwykle czyli nie do końca tak jak chciałem Dlaczego po kliknięci na przycisk drugi raz klip znika? Chciałbym żeby po drugim kliknięciu klip pokazał się na wierzchu. Jak to zrobić? Efekt można zobaczyć w załączniku.
Januszr - Sob 06 Mar, 2010 15:33
Daj PLACE w każdym MovieClip na klatce 1. Albo zrób aby po kliknięciu na button skrypt odsyłał nie do klatki 1 a do 2 - bo dopiero w 2 zaczyna być widać obiekt, prawda? .
Marc - Sob 06 Mar, 2010 17:13
Odtwarzanie od klatki 2 nic nie dało, a gdy dam w pierwszej klatce umieść (place) po załączeniu animacji wszystkie 3 koła są już na ekranie :/ (nie ma animacji pojawiania) Chciałbym tak zrobić żeby po drugim kliknięci na przycisk wszystko działo się tak samo jak przy pierwszym kliknięci. Dlaczego podczas drugiego kliknięci koło znika? Przecież nic się nie powinno zmienić, a po każdym naciśnięci efekt powinien być taki sam, nie rozumie dlaczego tak nie jest :/
Januszr - Sob 06 Mar, 2010 19:16
Nie czytasz... Albo nie rozumiesz
Powinno być:
Kod: | NAZWA_MOVIE_CLIP.gotoAndPlay(2); |
|
|