SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Jak odczytac stany na LPt lub innym wyjściu w Swishmaxie 3

Grzegorz206 - Pon 28 Gru, 2009 17:29
Temat postu: Jak odczytac stany na LPt lub innym wyjściu w Swishmaxie 3
Cześć
Jestem początkującym użytkownikiem i proszę o wyrozumiałość jak coś głupiego strzele.

Mam taki problem
Na studiach mam zrobić projekt strony internetowej, wszystko ładnie cycuś mi chodzi tylko została mi jedna rzecz do zrobienia i z tym mam kłopot. Potrzebuje odczytać stany na LPT lub na wyjściu liniowym coś w stylu kolorofonu, jak się zmienia stan na wyjściu to również zmienia się lampka (dioda) w swshmaxie pod wpływem grającej muzyki.

dzięki i narqa

eden - Wto 29 Gru, 2009 16:11

ciekawe zadanie, ale problem zbyt ogolny (zwlaszcza ze my tu nie elektronicy) podaj jakis kod czy cos.
Grzegorz206 - Wto 29 Gru, 2009 18:50

Może inaczej czy w swismaxie istnieje możliwość zrobienia czegoś podobnego do analizatora widma z winampa który reaguje na mp3 załadowaną do programu?

Szkoda że nie wyjdzie z tym wyjściem liniowym bo reagowałby na wszystkie piosenki,ale cóż.
a kodu jeszcze nie mam do tego szukam i myślę ale jakoś nic nie wychodzi.

Szymciosek - Wto 29 Gru, 2009 19:21

Nie wiem jak w swishu, ale we flashu widziałem takie coś, ładuje się mp3 i jak leci to tam coś skacze w rytm.
eden - Sro 30 Gru, 2009 15:17

jesli chodzi o wyswietlenie spectrum mp3 to a action script2 jest to niemozliwe podczas run-time"u. Mozesz to obejsc uzywajac jakiegos programu co zapisze wszystkie wyniki i pozniej wczytasz je do programu ustawiajac animacje. Ale najlepiej jak zrobisz to we flash i w actionscript3 ktory ma specialnie do tego klase.
Grzegorz206 - Pią 01 Sty, 2010 20:13

nie wiesz może czy nie da się tego zrobić w Javascrpt-cie, bo jak narazie to ja to czarno widzę.
Pomóżcie bo już sam nie wiem jak to zrobić.