|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - Przeniesienie Zmiennych z swish do formularza PHP
lyzi - Nie 22 Lis, 2009 23:47 Temat postu: Przeniesienie Zmiennych z swish do formularza PHP Witam serdecznie...
Projektuje w swish'u juz długo lecz pierwszy raz przyszło mi połączyć swf oraz php w jedną zgrabną całość.
Istnieją 2 sposoby na przedstawienie tego co chcę osiągnąć
1 sposób:
wyobraźmy sobie sytuację w której na naszej stronce zrobionej w swish'u widnieje "element" fragmęt kodu php a mianowicie tabelka LOGOWANIA
z tym że prawidłowo funkcjonujące oraz uzupełnione w użytkowników forum ma osobny link FORUM
1 pytanie
czy istnieje możliwość wklejenia tak kodu php by w naszym flaszyku wyświetlał on pola czekające wprost na login i hasło danego użytkownika.
jeżeli tak to proszę o pomoc...
step by step jaki kod w jaki shape ?
2 sposób
jeżeli stworze juz sobie tam dynamiczne pola tekstowe z możliwością wprowadzenia "login i hasło" jakim kodem muszę wyeksportować te zmienne TAK ABY PO KLIKNIĘCIU ( button) przeniósł do strony forum oraz zalogował się na podstawie ZMIENNYCH pobranych właśnie z dynamicznego pola tekstowego
2 pytanie
jaki kod musi sterować tymi polami oraz co z wieloma kombinacjami LOGIN i HASŁO
Głowa mnie boli jak sobie pomyśle że spędziłem już kilka tygodni nad rozwiązaniem:
nie zależnie od rozwiązania proszę OPISAĆ STEP BY STEP proces zależności pomiędzy komendami.
czy łatwiej będzie wkleić (w bliżej nie znany mi sposób) fragmentu/ tabelki/ var z php ?
czy raczej wysłać w określony sposób zmienne do pliku logowania php
Bardzo proszę o pomoc
spędza mi to sen z powiek.
podaje dane kontaktowe
GG: 2019524
lyzi@wp.pl
|
|