|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
SWiSH Max - text z pliku txt jako link
adc - Wto 12 Lip, 2005 19:06 Temat postu: text z pliku txt jako link Witam pewien problem i nie mogę sobie zupełnie z nim poradzić:(
Chciałbym zrobić tak aby wczytywany tekst z zewnętrznego pliku txt, był linkiem, nie wiem czy jasno tłumaczę o co mi chodzi, więc napiszę szczegółowo:)
mam plik txt który wygląda mniej wiecej tak:
&adres1=osoba1@costam.pl&
&adres2=osoba2@costam.pl&
itd..
i teraz chciałbym zrobić tak żeby każdy z tych adrsów można było kliknąć a to z kolei otworzy wskazany w zmiennej adres (pocztę czy też stronę www).
Zupełnie nie wiem jak sobie z tym poradzić:),
Będe wdzięczny za pomoc:)
nugatt - Sro 13 Lip, 2005 05:22
do pliku textowego wstaw html a w obiekcie tekstowym musisz zaznaczyć żeby renderował go jak html, to taki guzik <>
wymaga flasha 5
mirek - Sro 13 Lip, 2005 16:39
dolacze sie do tematu.
dolaczenie linka jest proste ale jak bysmy chcieli zeby po klikniecu uruchomila sie jakas funkcja a nie link to jak to zrobic ?
Oczywiscice mam tutaj na mysli funkcje napisana i zaszyta w swish a nie w php czy czymstam innym
nugatt - Sro 13 Lip, 2005 18:06
tego nie wiem
tAboon - Nie 17 Lip, 2005 18:22
z tekstu załadowanego z txt nie zrobisz odnośnika do wykonania konkretnej fuklcji (akcji) w pliku swf. Jest to plik wynikowy i nie stworzysz tutaj odniesienia do konkretnej sceny, klatki czy jakiegoś skryptu.
mirek - Pon 18 Lip, 2005 12:57
Ja to zrobilem ale na zasadzie kopiowania sprite ktory mail w sobie linijke tekstu z funkcja, ktorej parametrem bylo kawalek tekstu.
Ale biedzilem sie do tej pory nad zrobieniem klikajacej listy ladowanej z pliku
|
|