SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - outline button hover problem !

pawio - Pon 11 Lip, 2005 19:01
Temat postu: outline button hover problem !
Witam !
Mam taki bardzo mały i denerwujący mnie jush problem :D Pierwszy raz sie bawie w swishu, zawsze uzywałem sobie flasha do prostych menu i animacji. Swish jest banalny ale denerwuje mnie jedna rzecz ! Mianowicie czytałem w niektorych postach ze "button" rozwija sie na outline
na hower, hit, tak jak np w flashu ! a ja nic nie mam ! mam button i nie da sie go wogole rozwinąc i nie da sie dac efektu rollover. Jak dac efekt rollower :[. Nie wiecie co jest grane ? Z góry dzieki i pzdr !

nugatt - Pon 11 Lip, 2005 20:12

banalny? to może dlatego :D
pawio - Pon 11 Lip, 2005 20:38

pomozecie :>
nugatt - Pon 11 Lip, 2005 20:51

1. zaznaczasz button
2. po prawej stronie powinieneś mieć zakładki i miedzy nimi taka od buttona

pawio - Pon 11 Lip, 2005 21:57

no to wiem ze mam... zaznaczam has separate over ... ale jak zmienic go edytowac ! bo jak edytuje to zmienia sie tylko podstawowy wygląd ! :[ Kiedys bardzo dawno temu miałęm normalnie warstwy hover hit itd a tera nie ma. co jest :| ?
pzdr

[ Dodano: Pon Lip 11, 2005 11:04 pm ]
no i problem rozwiązany <lol> pzdr !! !!!!1111111111

roland - Wto 12 Lip, 2005 09:29

Cytat:
Kiedys bardzo dawno temu miałęm normalnie warstwy hover hit itd a tera nie ma. co jest

Warstwy są nadal. Z lewej strony ekranu w zakładce Outline, kliknij na znaku plus, obok Button (chyba, że zmieniłeś nazwę przycisku) i wtedy zobaczysz warstwy. Wskaż obiekt widoczny, na przykład pod Down State i zmień wygląd (lub nadaj efekt).
Pamiętaj!! Wskazujesz obiekt widoczny pod stanem przycisku, a nie stan przycisku. Czyli wskazujesz na przykład Shape, Text, itp., ale nie Down State czy Over State

pawio - Wto 12 Lip, 2005 18:54

jush zrobilem wczesniej :) a wszystko dlatego ze nie zauwazyłem ze w panelu okno miałem odznaczone outline :P dlatego nie widziałem hover itd. ale dzieki,
pzdr.