|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Rozdzielczosc prezentacji przy uzuciu rzutnika
zozio - Czw 17 Wrz, 2009 12:44 Temat postu: Rozdzielczosc prezentacji przy uzuciu rzutnika Witam
Czy ktos moze mi powiedziec czy jest jakis skrypt ktory pozwoli mi na zadanie konkretnej rozdzielczosci wyswietlania animacji w trybie full screen?? Uzywam skrytpu:
fscommand (allow full screen , true)
fscommand(allow scaling, false)
To nie jest dokladny srypt bo nie mam do prezentacji teraz dostepu. Problem polega na tym a na monitorze laptopa wyglada to dobrze a na rzutniku jest za duze. Dodam ze rzutnik operuje na rozdzielczosci 1024x768.
Bardzo prosze o pomoc gdyz w piatek wieczorem mam pokaz a ja w kapuscie jeszcze siedze
mielu - Czw 17 Wrz, 2009 13:03
Kod: |
onSelfEvent (load) {
Stage.scaleMode = "noScale";
fscommand("FullScreen","true");
Stage.align = "TL";
}
|
ja robię tak
zozio - Czw 17 Wrz, 2009 13:28
Dziéki wielkie
onSelfEvent (load) {
Stage.scaleMode = "noScale";
fscommand("FullScreen","true");
Stage.align = "TL";
Pytanko co oznacza wartosc LT??
mielu - Czw 17 Wrz, 2009 14:47
http://help.adobe.com/pl_...StageAlign.html
zozio - Czw 17 Wrz, 2009 15:42
Dziękuję za odpowiedź. Ten parametr działa jak należy jednak nie o to dokładnie mi chodziło gdyż wyrównując do góry lewej będę miał obciętą prawą stronę i dół. Bardziej niż to rozwiązanie wolałbym takie w który niejako nakazuję animacji by nie przekroczyła wielkości 1024x na 768 jeśli to możliwe.
mielu - Czw 17 Wrz, 2009 15:54
to weź całą prezentację w mc i wyśrodkuj
Kod: |
_parent.cala._y = Stage.height / 2;
_parent.cala._x = Stage.width / 2;
|
zozio - Pią 18 Wrz, 2009 12:54
Więc problem rozwiązany. Początkowo nie mogłem zmienić rozdzielczości rzutnika, w związku z czym zmieniłem sterowniki na najnowsze i mogę ustawiać zadaną rozdzielczość. Animacja dzięki temu "fortelowi" wyświetla sie poprawnie. Wniosek: Najpierw poznaj przyczynę a potem pytaj .
Dziękuję wszystkim za pomoc.
|
|