SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Foto galeria - prosba o pomoc

sourc - Sro 26 Sie, 2009 08:05
Temat postu: Foto galeria - prosba o pomoc
Witam serdecznie:)
Jestem nowy na tym forum, oraz od niedawna uzytkownik programu Swish Max2.
Opierajac sie na podpowiedzich oraz plikach ktore mozna bylo pobrac w postach dotyczacych foto galerii, zrobilem koledze to co znajduje sie w zalaczniku. Jest to narazie wersja robocza, a plik .swf bedzie jednym z wielu kategorii na docelowej stronie.
Problemem jest dla mnie takie naspisanie skryptu, aby podglad miniaturek ( poczatek jak i koniec ) nie przesuwal sie zbytnio do srodka ekranu. Mialby to byc taki ogranicznik lewej i prawej strony. Nie wiem czy wystraczajaco opisalem moj problem jako laik w tym programie.
Bede wdzieczny za podpowiedzi gdzie dodac lub zmienic skrypt.
Pozdrawiem

[ Dodano: Pon 31 Sie, 2009 08:55 ]
Witam ponownie:)
Nikt nie wie jak mi pomoc? Szukałem juz na innych forach zwiazanych ze Swish-em, ale jakos nie moglem trafic na rozwiazanie mego problemu.
Bede wdzieczny za podpowiedzi odnosnie napisania odpowiedniego skryptu.
Pozdrawiam

[ Dodano: Nie 13 Wrz, 2009 23:05 ]
Witam ponownie:)
Odnosnie "autoscrolla" miniaturek to juz sobie poradzilem, ale zacialem sie na nastepnym problemie mianowicie na automatycznym skalowaniu zdjec. Zdjecia beda ladowane z katalogu ( to wiem jak zrobic), ale samo skalowanie mi nie wychodzi ( albo wysokosc albo szerokosc sie rozlazi ). W zalaczniku plik roboczy z prosba o podpowiedzi co w nim jest zle. Skalowanie ma sie odbywac np. do max. 800x600px
Bede wdzieczny za podpowiedzi
Pozdrawiam