|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - variables 2 :D
webdesigner1921 - Pią 21 Sie, 2009 07:40 Temat postu: variables 2 :D Pytanko
Mam sobie dwa swf-y. W jednym jest spirite o nazwie
nagłówek i zawiera shepa w jego scenie mam zdefiniowany skrypt :
onFrame (1) {
naglowek.loadVariables("variables.swf");
}
w drugim pliku swf (variables.swf):mam tylko sceene 1 w której zdefiniowałem skrypt
onFrame (1) {
_x = 0;
_y = 0;
_alpha = 50;
}
chciałbym by pierwszy swf zasysał sobie te parametry chciałem prosić was o podpowiedz co robię nie tak i czemu to nie działa i jak z tymi samymi parametrami np zroibć to dla pliku tekstowego tzn by te varables były pobierane z pliku textowego a nei drugiego swf Z góry dzięki
shastaan - Pią 21 Sie, 2009 09:40
Wstawiam Ci pałe do dziennika stary.
Gdybyś chociaż FAQ przeczytal to bys wiedzial. Nie mówiąc o search i help.
loadVariables nie sluzy do ladowania swfów tylko do ladowania zmiennych.
Swfy nie służą do przechowywania wartości zmiennych tylko do bycia odtwarzanymi.
Zamiast variables.swf ma byc plik ze wartosciami zmiennych, na przyklad txt.
webdesigner1921 - Pią 21 Sie, 2009 09:51
no dobra a jak wtedy zapisac te zmienie w pliku tekstowym by to dzialalo ?
shastaan - Pią 21 Sie, 2009 11:11
"Dziękuję bardzo za cenną wskazówkę, już czytam FAQ. Troche mi głupio, że nie zaglądnąłem tam wcześniej."
Chyba to chciales napisać, prawda? Tylko klawiatura ci świruje?
webdesigner1921 - Pią 21 Sie, 2009 11:30
jakbym wiedzial skad moge wziasc w swishmax pierwszej wersji faq to bym nie pytal
[ Dodano: Pią 21 Sie, 2009 12:31 ]
wyprzedzajac pytanie nie nie bede bulil na nowa wersje swisa 3/2 by czytac faqa , po 2 nie kazdy zna angielski na tyle by kumac o co biega gdyby innni znali podejrzewam ze nie potrzebne bylo by to forum
[ Dodano: Pią 21 Sie, 2009 12:32 ]
a i no nie kazdy jest ekspertem tylko poczatkujacym
shastaan - Pią 21 Sie, 2009 13:58
W FAQ, jest twój problem opisany tekstowo, możesz go skumać nie odpalając flasha, poza tym post jest z 2005 roku więc wersję swisha która to zrozumie chyba masz, prawda?
Nie każdy staje się ekspertem. Niektórzy nie chcą się uczyć sami więc zostają początkujący na zawsze, "kolego".
Tobie się nie chce po prostu.
qncept - Pon 07 Wrz, 2009 14:07
shastaan, zaraz mu się nie chce...po prostu ma złą podzielność uwagi, sie douczy prawda webdesigner1921,
|
|