SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - rollover dla input text :D

webdesigner1921 - Pią 07 Sie, 2009 07:01
Temat postu: rollover dla input text :D
Rebus :D Zwycięzce uściskam :D Jak zrobić by dla jakiegoś inputa zrobić stan a hover , rollover itp

chodzi o to mam inputa robię tekst zmieniam go w inputa i nadaje w opcjach obramowanie czarne i wypełnienie białe. I teraz zakładamy że che by po najechaniu na niego jego krycie zmalało o 50 (utrudnienie gdy kliknę na niego myszka to też będzie miało cały czas to 50%)

Co próbowałem :D
opcje z zrobieniem np jakiego shapa a całość zgrupowania do spirita i zrobieni onrollover na shapie odpada bo dział dopóki nie najedzie się na pole tekstowe, a gdy kliknie powraca do starej właściwości. Próbowałem zrobić to też za pomocą animacji w spiricie w klatce jeden ma krycie 100%, w klatce 2 jest funkcja stop, najeżdżając na obiekt myszka kursorem przechodzi do 3 (gotoanstop ) klatki gdzie krycie ustawiłem na 50 a gdy kursor będzie poza obszarem spirita przejzie do klatki pierwsze :( nie działa do końca dobrze bo gdy próbuje coś pisać to jest dupa zbita. Z góry dzięki za pomoc :D

mielu - Pią 07 Sie, 2009 07:29

zrób obiekt do okoła pola input i na nimi po najechaniu na niego rób zmiany w polu input
webdesigner1921 - Pią 07 Sie, 2009 08:25

dobre pokombinuje :D o tym nie pomyślałem :D dzięki wielkie D: