|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
SWiSH Max - Pytanie o text w ramce
lord_Weiss - Czw 07 Lip, 2005 23:58 Temat postu: Pytanie o text w ramce Mam pytanie odnośnie stronki
Mianowicie w Menu po kliknięciu na `o nas` pojawia nam sie text przykladowy w ramce. Mam teraz pytanie co zrobić aby w ten sposob wyswietlic kolejna zakladke - Sponsorzy ... bo juz kolo 2 h siedze i nic nie moge wymyslec .
Chyba rozumiecie o co mi chodzi.
Czekam na jakies propozycje ...
roland - Pią 08 Lip, 2005 08:40
W akcji, gdy klikasz na Sponsorzy musisz dać:
NazwaObiektuDlaRamkiONas._visible=false
Na przykłąd zakładając, że ramka z tekstem to duszek o nazwie ONas, to wpisujesz:
Kod: | ONas._visible = false; |
a następnie stosujesz dla nowej ramki z tekstem dla sponsorów taki sam efekt jak dla ramki ONas, żeby ją wyświetlić. Oczywiście te ramki muszą być nazwane, najlepiej gdyby były duszkami
lord_Weiss - Sob 09 Lip, 2005 00:45
roland sorry mógłbyś nieco dokłądniej przedstawić sprawę bo nie rozumiem gdzie mam tego szukać ... .
Dzięki i pozdrawiam
roland - Pon 11 Lip, 2005 10:56
Cytat: | roland sorry mógłbyś nieco dokłądniej przedstawić sprawę bo nie rozumiem gdzie mam tego szukać |
Przeanalizuj załącznik. Powinno być jasne
lord_Weiss - Pon 11 Lip, 2005 20:18
mam jakąś inną wersję Swisha bo te pliki w większości z załączników mi sie nei otwierają w jaki sposób go uaktualnić bez konieczności intalacji i wpisywania kodu Podobno gdzieś się doczytałem że z poziomu programu ale jak dokładnie
Pozdrawiam
roland - Wto 12 Lip, 2005 06:13
Program aktualizuje się, wybierając z górnego menu:
Help > Check for Update
Ja mam wersję 2004.09.10
To niestety jest problem ze , że każda kolejna wersja (tak zwany build) zapisuje pliki w wersjach nie zawsze poprawnie odczytywanych w poprzednich.
|
|