SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Problem z javascript w Swishu...

Jar0 - Wto 14 Lip, 2009 19:30
Temat postu: Problem z javascript w Swishu...
mam pewien problem...

otoz nie dziala mi w ogole javascript w swishu. Potrzebuje pod przycisk podmontowac wywolanie pewnej fukncji javascriptu i gdy daje wywolanie pod nacisniecie przyciskiem nic sie nie dzieje. Jak w programie dam jakikolwiek kwadrat i zrobie z niego buttona i dam
on(press){
javascript("alert('lol')");
}

to tez nie dziala. Jak skorrzystam z getURLa to tez nie da sie skryptow javy wywolac... Co robie zle? zaczyna mnie to mocno draznic...

bede wdzieczny za pomoc...

sl01k - Sro 15 Lip, 2009 18:07

getURL(javascript:{nazwafunkcji()}, "_self");
Jar0 - Sro 15 Lip, 2009 20:31

dalej nic sie nie dzieje... ani w chromie ff ie... nic...

moze to wina eksportu do swf? albo wina htmla? bo wszystko mam ustawione standardowo...

sl01k - Czw 16 Lip, 2009 01:06

jak to standardowo ... przeciez musisz w headzie htmla wpisac funkcje javyscript lub dac link do pliku pozatym standadowo html z swishmaxa zapisuje sie ze standardem html 4.0 a zeby to dzialalo musi byc co najmniej xhtml 1.0 no i jak pisalem w swishu wywolanie
Kod:
getURL("javascript:nazwafunkcjijavy()")

Jar0 - Czw 16 Lip, 2009 08:55

Nawet jak daje wywolanie glupiego alerta z javy przez animacje to nic sie nie dzieje... Absolutnie nie wiem czemu... Moge Cie prosic o przykladowy plik .swi zeby sprawdzic jak to dziala? cokolwiek tam moze byc... ja to wyeksportuje i zobacze co sie z tego urodzi...
sl01k - Czw 16 Lip, 2009 10:46

http://sl01k.cal.pl/test/Movie1.html

no i wszystko dziala...

Jar0 - Czw 16 Lip, 2009 13:37

Ok dziala :) Problem tkwil w tym ze odpalanie flasha lokalnie generowalo syf ale na serwerze juz wszystko ok ;)

Dzieki wielkie za pomoc. Tekst w alercie byl bardzo motywujacy :D