|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Odtwarzacz mp3 - problem
Lomeltor - Pią 01 Maj, 2009 15:47 Temat postu: Odtwarzacz mp3 - problem Wpadłem ostatnio na pomysł zrobienia odtwarzacza mp3 i wszystko było fajnie, dopóki nie doszedłem do etapu progressbara... Mój player ma odtwarzać więcej niż jeden utwór, także efekt "Move" odpada. Zmontowałem więc coś takiego:
Kod: | onFrame (10) {
mySong = new Sound;
mySong.loadSound("track1.mp3",true);
tracktitle.text="track1";
ppp = mySong.position;
qqq = mySong.duration;
rrr = Math.round((ppp/qqq)*100);
progres._xscale=rrr;
timer.text = rrr add "%";
stop();
}
|
I tu właśnie pojawia się problem, ponieważ i pasek postępu i tekst ciągle pokazują wartość "0", mimo iż piosenka jest odtwarzana. Wie ktoś może czym to jest spowodowane
eden - Pią 01 Maj, 2009 19:59
dobze obliczasz progres, ale tylko na klatce 10. progres nie powinien być razem z tworzeniem obiektu sound bo musi być cały czas odświerzany. (uwaga pisane z 'palca')
onFrame (10) {
mySong = new Sound;
mySong.loadSound("track1.mp3",true);
tracktitle.text="track1";
this.onEnterFrame = function() {
percent = Math.round((this.mySong.position / this.mySong.duration )*100);
_root.timer.text = percent + " %";
_root.progres._xscale = percent;
};
}
Lomeltor - Pią 01 Maj, 2009 20:37
Na to bym nie wpadł... Teraz działa wszystko tak jak powinno. Wielkie dzięki stary!
swistak102 - Wto 16 Lut, 2010 14:22
Witam. Mam problem z mp3 sansa clip 2 gb. Problem polega na tym, ze mp3 wlacza sie tylko pod ladowarka lub po podlaczeniu do komputera, a z baterii nie chce odpalic. w czym jest problem? moze akumulator? jesli akumulator to czy sam jestem w stanie go wmienic czy to juz musi serwis? dodam ze juz jest po gwarancji.
eden - Wto 16 Lut, 2010 17:30
Tak jakoś mi się wydaje że spamowałeś ten post wszędzie gdzie popadło w wynikach googla : ). Pomyliłes forum.
|
|