SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - problem z wyswieltaniem banerka w petli

kjell - Czw 12 Mar, 2009 10:46
Temat postu: problem z wyswieltaniem banerka w petli
witam,
wlasnie zaczynam sie bawic z swishmax2, pierwsza lekcja i mala porazka.
otoz zrobilem sobie maly banerek skladajacy sie z trzech obrakow przejscie z kazdego obraka na kolejny z efektem flade in. na zakoncenie zrobilem "Convert to Move Clip" i testuje to teraz, wszystko ladnie wyglada do momentu jak przychodzi powtorka, tam sie na chwile pojawia biale tlo na samym poczatku.
jak zrobic plynne przejscie z ostatniego obrazka na pierwszy i zeby to tlo nie bylo widoczne ?
dzieki i pozd.
KJ

[ Dodano: Czw 12 Mar, 2009 13:29 ]
oto ten przyklad ?
pozd.

iflash - Czw 12 Mar, 2009 18:17

Nie poprawie Ci pliku ze względu na starszą wersje Swish'a ale myśle że powinieneś sprawdzić czy w opcjach Sprite'a nie masz zaznaczone "stop at the end" czy jakoś tak
kjell - Czw 12 Mar, 2009 21:05

witam i dzieki za zainteresowanie tematem, zgadza sie w opcjach "scene" jest taka opcja jak "stop playing at end" ale to jest wylaczone.
musi byc cos innego ale dopiero od dzisiaj bawie sie w programem, czekam moze ktos inny mi pomorze.
dzieki i pozd.
kj

iflash - Czw 12 Mar, 2009 21:11

ja jednak nie mam na mysli opcji sceny ale opcje Movie Clipu. Kliknij na movie clip i sprawdź panel properties
kjell - Czw 12 Mar, 2009 21:17

sprawdzalem tam tez, nic nie pomaga a ja testuje swishmax2
shastaan - Pią 13 Mar, 2009 09:04

załącznik
popatrz sobie co się zmieniło

kjell - Pią 13 Mar, 2009 18:17

czesc i dzieki za pomoc jest dokladnie tak jak chcialem, no to pierwszy etam mam za soba, sprobuje teraz moze jakis text dodat lub nalozyc jakas kratke
pozd. kj