SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Wyciszenie Muzyki

wesolyromek - Czw 19 Lut, 2009 06:36
Temat postu: Wyciszenie Muzyki
Witam. Moj problem polega na tym ze mam pod kazdy przycisk w menu na stronie podpisany inny utwor mp3 (kazdy to wycinek ok. 30 sek.). Jak zrobic przycisk ktory bedzie wyciszal dzwieki w ten sposob ze jak klikne na inny przycisk menu to nie wlaczy sie muzyka? Z gory wielkie dzieki za pomoc!
shastaan - Pią 27 Lut, 2009 11:18

Dobrze rozumiem, że chcesz zrobić guzik, który wyłączy dźwięk tak, że nie będzie się go dało włączyć z powrotem? :D

Pytaj jaśniej.

wesolyromek - Pon 09 Mar, 2009 08:39

Mam menu. Podpisane sa w nim pod przyciski utwory mp3. Pod kazdym przyciskiem uzylem fomuly "stopallsounds" i "playsound" aby przy nacisnieciu innegu przycisku w meny wylaczal sie poprzedni dzwiek a wlaczal ten podpisany pod przycisk. Potrzebuje jakos zrobisc przycisk na stronie do wyciszania. Tylko tak zeby pozniej po nacisnieciu jakiejs pozyci w menu muzyka znow nie ruszala
eden - Pon 09 Mar, 2009 11:46

Tez mam wrażenie, że chodzi o taki toggle button. Najprosciej go wykonac na konstrukcji warunkowej if

sam button bedzie zmieniał wartosć zmiennej (np. page_sound) na wartosć 0 lub 1

a Twoje skrypty trzeba zaopatrzyć w sprawdzenie tej zmiennej.

np.
Kod:
if(_root.page_sound == 1) {

// tutaj reszta kodu dla Twoich buttonów menu

}

wesolyromek - Nie 29 Mar, 2009 03:19

Przperaszam ze zawracam tylek... ale czy mozna to dokladniej i jasniej? Jestem jak na razie zielony w temacie swisha