|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Ładowanie dzwięku vs. przejście pomiędzy scenami
ojdas - Pon 16 Lut, 2009 18:15 Temat postu: Ładowanie dzwięku vs. przejście pomiędzy scenami Witam,
Mam problem robię stronkę gdzie mam 3 sceny, do pierwszej ładuję muzykę i wszystko ładnie gra do momentu przejścia do kolejne sceny co zrobić aby muzyka grała cały czas, bez zatrzymywania pomimo przechodzenia pomiędzy scenami?
pzdr.
Piotr
shastaan - Pią 27 Lut, 2009 12:37
Niestety operowanie na scenach ma swoje ograniczenia.
Jeśli umieścisz jakiś obiekt lub skrypt - na przyklad playSound("") - w konkretnej scenie to bedzie działać w tej konkretnej scenie i nigdzie indziej.
Musisz więc umieścić dźwięk w czymś co będzie obecne niezależnie od tego w której jesteś scenie. Na przykład stworzyć nowy plik do którego załaduje się cały Twój swf i w nim umieścić sterowanie dźwiękiem. Możesz też umieścić mały swf z dźwiękiem obok swfa ze stroną w kodzie html.
Najlepszym rozwiązaniem jest jednak przebudowanie strony tak, by coś było w niej stałe. Obczaj jak się ładuje swf do swfa a sceny się staną mało potrzebne (ma to też dużo innych zalet). Jeśli z jakiegoś powodu musisz mieć te sceny to kombinuj inaczej.
madip - Wto 10 Mar, 2009 00:39
ja bym proponował stworzenie sceny, w której umieszczaj elementy niezmienne np. muzykę. We właściwościach sceny ustaw "use as background". Powinno zadziałać pozdrawiam
|
|