|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Sciezki do plikow na levelach
dariushp - Sro 04 Lut, 2009 20:42 Temat postu: Sciezki do plikow na levelach Witam
Mam pytanko:
Mam głowna animacje strony do ktorej ładuje podstrone na level 1.
Podstrona znajduje sie w osobnym katalogu.
W tej podstronie sa zdjecia ładowane z zew.
Jednak przy podawaniu sciazki do pliku na serwerze nie moge podac od razy nazwy pliku pomijajac nazwe katalogu w ktorym sie znajduje, tylko musze podac cala sciezke przebijajac sie przez wszystkie katalogi.
Czy jest mozliwosc, skonstruowania jakigos skryptu aby podawac tylko nazwy plikow bez koniecznosci podawania nazw katalogow w ktorych sie znajude podstrona na levelu 1 ?
iflash - Nie 08 Lut, 2009 21:55
chodzi Ci o sciezke do zdjec czy do zewnetrznego filmiku? troszke sie zagmatwałem, może będe w stanie pomóc jesli powiesz to troszke jeśniej
dariushp - Pon 09 Lut, 2009 19:10
To wyglada tak:
glowny katalog -> index.swf
01 -> galeria.swf
-> duze -> 01.jpg
-> mini -> 01m.jpg
02 -> galeria.swf
-> duze -> 01.jpg
-> mini -> 01m.jpg
tak mniej wiecej wyglada drzewo na serwerze
I teraz jak to zrobic by po zaladowaniu "galeria.swf" na level 1 do index.swf ladowac zdjecia bez podawanie sciezki typu: glowny katalog/01/duze/01.jpg
Zalezy mi na tym zeby sciezke podawac tylko w taki sposob: /duze/01.jpg
Gdy na dysku wlaczam galeria.swf po za glowna animacja to wszystko smiga fajnie, ale jak laduje do glownej animacji to juz trzeba podawac sciezke jakby plik galeria.swf znajdowal sie w katalogu glownym
sl01k - Wto 10 Lut, 2009 07:38
moze tak
dariushp - Wto 10 Lut, 2009 14:16
no wlasnie tlyko ze jak wrzucam swf`a na level 1 , to juz nie mozna podawac w taki sposob sciezki...
trzeba jakby zaczac sciezke od glownego katalogu w ktorym znajduje sie plik z glowna animacja
|
|