|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Pomoc przy AS
ojdas - Czw 29 Sty, 2009 23:08 Temat postu: Pomoc przy AS Witam,
Szukam kogoś kto pomoże przystosować ten kawałek kodu:
on (press) {
if (nrtel == "") {
Status = "Podaj nr tel.!";
}
else if (nrtel.length < 9) {
Status="Błędny nr tel.!";
}
else{
Status = "Wiadomość wysłana!";
loadVariables("send.php",'POST');
}
}
on (release)
{
nrtel = "";
}
do potrzeb sprawdzania poprawności wprowadzania prefixów nr tel. kom. np. aby było to 600, a nie 500 czy 123, itd. Obecnie mam zrobione, że muszą to być cyfry, i że użytkownik musi wprowadzić 9 cyfr tyle, z ilu składa się dany numer np. 600 123 456, ale nie ma bladego pojęcia jak zrobić jeszcze obostrzenie aby wprowadzanie odbywało się tylko dla jednego operatora w przypadku kiedy np. nr tel zaczynają się od 600, 602. 604, itp.
Z góry dziękuje za pomoc!
pzdr.
Peter
mielu - Pią 30 Sty, 2009 08:16
może zrób na komponencie ComboBox_silver (jest to rozwijana lista), tam zrób tylko te prefiksy, które Cie interesują, a potem sprawdzaj czy drugie pole ma 6 cyfr i dopisz potem prefiks do nr.
ojdas - Pią 30 Sty, 2009 19:44
mielu napisał/a: | może zrób na komponencie ComboBox_silver (jest to rozwijana lista), tam zrób tylko te prefiksy, które Cie interesują, a potem sprawdzaj czy drugie pole ma 6 cyfr i dopisz potem prefiks do nr. |
A czy mógłbyś mi pomóc bo nie za bardzo wiem jak to zrobić, w tym combo jest tyle kodu że się pogubiłem
pzdr.
Peter
mielu - Pią 30 Sty, 2009 20:46
1 - ustaw jako aktywny element - w tedy zakładka parametry wypełni się danymi
2 - W polu LIST VALUES wpisz swoje prefiksy
3 - w tym polu ustaw nr domyślny (nr na liście: 1,2....)
4 ten komponent zwraca trace(this.value.text);
ojdas - Pią 30 Sty, 2009 21:10
mielu napisał/a: | 4 ten komponent zwraca trace(this.value.text); |
hmm czyli co jak wstawię tak jak piszesz to w momencie wysyłania danych metodą POST tak jak mam w moim wcześniejszym skrypcie dane zostaną wysłane jako 600, itd. tak jak w przypadku zwykłego formularza?
Nie bardzo wiem jak to czytać... trace(this.value.text)
mielu - Sob 31 Sty, 2009 07:44
zobacz przykład może Ci to rozjaśni
|
|