|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Blask napisow
ozzi - Wto 30 Gru, 2008 17:37 Temat postu: Blask napisow Witam czy jest mozliwosc zrobienia w swish max takiego efektu napisow jak tutaj kalwiremi.pl taki niebieski blask napisow przelatujacy z jednej strony na druga, jak tak to czy ktos mi moze jak laikowi to wytlumaczyc dziekuje z gory
eden - Pi± 02 Sty, 2009 04:17
efekt ktory podałes, zrobiony jest najprawdopobodniej w afterefekcie, kilka klików, i zapis klatek potem import do flasha czy swisha. Dlatego index.swf wazy im 600 kb
romekrtk - Pon 05 Sty, 2009 18:55
w swishu tez można to wykonać wiadomo, że bedzie zabawa z tym ale oto chodzi wlasnie. ja ze swojej strony proponuje ci OZZI aby¶ zapoznał sie z wszystkimi samplami jakie ma swish po instalce a dokladniej chodzi mi o sampel o nazwie RAY_OF_LIGHT czy to niejest podobny efekt? mi sie wydaje ze to samo tylko tamten na strone bardziej dopracowany:D ale majac pomoc juz mozesz zacz±ć sie bawić.
Pozdrawiam
Kermit - Sro 07 Sty, 2009 09:49
witam. a wiec robisz 2 takie same pola tekstowe o roznych kolorach, zakrywasz jedno maska i puszczasz shapa zeby przelatywal i robil blask. proste prawda ? bez zadnych Ray of light itd
romekrtk - Nie 11 Sty, 2009 20:45
Kermit myslisz, że to by dało własnie taki efekt? moglbys pokazac przyklad prosty jakis bo mi ciezko sobie wyobrazic a moze byc bardzo ciekawe:)
eden - Pon 12 Sty, 2009 01:18
przyznam ze i mnie ciekawi efekt instrukcji ktore przedstawił Kermit.
http://4eden.net/light.swf
romekrtk - Pon 12 Sty, 2009 20:21
eden bardzo ładnie ci to wyszło mi niestety cos nie idzie. dawno niebawilem sie swishem... mogl bys mi przedstawić instrukcje lub jakis plik swi zebym mogl go przejrzec?
eden - Wto 13 Sty, 2009 18:27
dzięki, w swi sa jedynie rastrowe klatki. Rzecz tak jak pisałem jest zrobiona w afterefekcie.
Kermit - Wto 20 Sty, 2009 14:00
sorki ze nie odpisalem wczesniej ale bylem zajety. oto prosty przyklad tego co pokazales na stronie
[ Dodano: Wto 20 Sty, 2009 15:05 ]
ups ale zwala. jeszcze raz spojrzalem na ta strone kalwiremi i zobaczylem ze to chodzi o ten napis u gory a nie na dole
[ Dodano: Wto 20 Sty, 2009 15:09 ]
http://www.swishzone.com/...ailed&link_id=8
tu masz tutorial jak zrobic ten ray of light. sorki jeszcze raz za poprzedni blad
eden - Wto 20 Sty, 2009 16:41
jak dlamnie, FAIL
ozzi - Sro 04 Lut, 2009 15:22
Eden poprostu swietne !!!!! ale ja jestem zacienki i nie bardzo wiem jak to wykonac wiec zapytam o mozliwosc podeslanie mi jakiegos pliku swi gdzie moglbym podpatrzec jak sie to robi z gory pieknie dziekuje
|
|