SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Problem z animowanym buttonem

just_blaze - Sob 06 Wrz, 2008 10:14
Temat postu: Problem z animowanym buttonem
Witam!
Szukałem na forum ale nie znalazłem ;) Mam taki problem:
Chce zrobić animowany button - przykładowo będzie to szary prostokąt, który po najechaniu kursorem myszki będzie podświetlał się efektem "fade in" na kolor czarny a po zjechaniu kursorem z buttona (efektem "fade out") spowrotem robił się szary.
Problem polega na tym że po załadowaniu stronki efekt button'a od razu startuje co nie wygląda zbyt ładnie.Czy jest jakiś sposób na ten zonk??
HELP ME!!

Z góry WIELKIE dzięki.

Mr.Monster - Sob 06 Wrz, 2008 17:11

Wrzuć plik, zobaczymy co jest nie tak. Chętnie pomogę.

Edit: Faktycznie, zrobiłem tak jak opisałeś i po odpaleniu animacji. button startuje od animacji.

just_blaze - Sob 06 Wrz, 2008 18:17

Podaje link do serwera z załączonym buttonem.
http://www.popo.com.pl/other/button.rar

Mr.Monster - Sob 06 Wrz, 2008 23:23

Spróbuj oszukać oko widza?! Daj na początku taki sam kwadrat który zasłoni button w pierwszych 10 klatkach, zasłoni on button i jednocześnie będzie wyglądał jak button, potem zniknie i prawdziwy button pojawi się. Posłuchaj, większość animacji jest robiona w ten sposób, ty będziesz o tym wiedział ale osoba przeglądająca Twoje www, nie. Większość stron jest tak zrobiona. Jeśli masz z problem z swish'em : WAL ŚMIAŁO! Pomogę!
just_blaze - Nie 07 Wrz, 2008 11:41

Ok. Dzięki za pomoc. Będe działał. Pozdrawiam.
eden - Nie 07 Wrz, 2008 20:08

mozna by tak np, wogole olac button i zrobic wszystko w clipie.
just_blaze - Wto 09 Wrz, 2008 14:04

Próbowałem to kiedyś zrobić w clipie, ale niewiem czy miałem spaczonego swisha czy co.
Po skompresowaniu stronki do swf'a animacja się zwieszała. Tzn klikając na button coś się zwieszało i animacja stała. W samym programie było wszystko ok.