|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - SWF w SWI
magdesign - Pią 29 Sie, 2008 15:09 Temat postu: SWF w SWI Witajcie! Mój problem polega na tym, iż nie mam pojęcia jak wstawic do projektu SWISH animację SWF. Chodzi mi o to, że stworzyłem sobie w Jukebox player mp3. Kiedy importuję plik swf do projektu w SWISH nie wrzuca sie muzyka a tylko sam player. Próbowałem, próbowałem i nic. Hmm. Myslałem nawet nad tym, czy jest możliwe stworzenie okienka, w którym za pomocą html wstawiłbym plik swf tak jak na normalnej stronie. Wtedy na pewno byłaby i muzyka i cała animacja. Czy możecie mi pomóc? Proszę o klarowne podpowiedzi, gdyż niestety dopiero zaczynam zabawę w SWISH 2. Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam!
mielu - Pią 29 Sie, 2008 18:23
SWISH 2 czy SWISHMAX 2 to jest duża różnica,
Kod: |
onSelfEvent (load) {
jakieś_mc.loadMovie("mp3.swf");
}
|
eden - Pią 29 Sie, 2008 20:41
mozliwa przyczyna nie dzialania playera po zaladowaniu w jakis inny swf to byc moze zmianna sciezki _root. dla samego playera.
Hatfi - Sob 30 Sie, 2008 18:22
Jeżeli używasz SwishJukebox to wiesz zapewne, że player to osobny swf, a każde mp3 do tego playera jest w innym swf'ie? Ten swf z mp3 musi być w tym samym folderze zarówno jak i plik playlist.xml dla tego odtwarzacza (zawierający informacje jakie swfy z mp3'kami ładować do playera.
|
|