SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - mp3 player z preloaderem

webartdesigns - Sro 13 Sie, 2008 13:50
Temat postu: mp3 player z preloaderem
Witam, potrzebuję pilnie pomocy, ponieważ do końca tygodnia mam skończyć stronke koledze, brakuje mi tylko mp3 playera, chciałbym aby zrobić identyczny jak jest tutaj:

http://www.avis.lub.pl/ze...30f595f7b37da20

po naciśnieciu play, ładuje sie utwór i w międzyczasie już gra.

Z góry bardzo bardzo dziękuje za pomoc, nie jestem jeszcze aż tak doświadczony w swishmaxie :(

sl01k - Sro 13 Sie, 2008 15:47

po co sie meczyc masz przeciez SWiSH Jukebox :) w opcjach wybierz FLV i gotowe...
jest tylko jedno male ale plik FLV przygotuj osobno uzywajac innego programu a pozniej podmien ... np. Adobe Soundbooth gdyz SWiSH Jukebox po 30 sek. urywa dzwiek...

dzieki formatowi FLV muzyka bedzie jednoczesnie sciagana i odtwarzana...

webartdesigns - Sro 13 Sie, 2008 17:39

ok , to powiedz mi kolego jak mam teraz zrobić, aby to co wygenerował mi swish jukebox wstawić w moją strone w plik źródłowy .swi ? mam wygenerowane pliki 1.flv, index.html, playlist, no i mp3. Chcę zrobić tak , aby ten player ze swis jukeboxa był na dole w mojej stronie, ale jak go importuje to sie rozwala wszystko.. pliki oczywiście mam już wrzucone na serwer - jeżeli moge to poproszę krok po kroku co mam zrobić. Dziękuje z góry za podpowiedz.
sl01k - Sro 13 Sie, 2008 17:45

1. zamieniasz plik mp3 na flv za pomoca np. Adobe Sounbooth'a
2. za pomoca Swisha JB tworzysz sobie player
3. plik z Adobe SB podmieniasz z plikiem flv wygenerowanym przez JB nazwa musi idealnie pasowac
4 w SwishMaxie tworzysz sprita do ktorego (loadMovie) importujesz swfa ktorego wygenerowal JB

dziala :)