SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Bardzo dziwny problem

ekumi - Nie 03 Sie, 2008 14:52
Temat postu: Bardzo dziwny problem
Od kilku dni mój antywirus (Panda Internet Security) uważa, że szkodliwym dla systemu jest plik .exe, który jest odpowiedzialny za uruchamianie Swisha. Usuwa go z dysku i w związku z tym nie moge używać programu. Panda podaje, że wykrywa program Malicious Packer w pliku swishmax2.exe. Pytanie kieruję właściwie do twórców Swisha by się dowiedzieć, czy wymieniony plik faktycznie zawiera wirusa, czy tez mojemu antywirusowi coś sie porąbało.
sl01k - Pon 04 Sie, 2008 18:56

po pierwsze nazywaj tematy jakos sensownie a nie
bardzo dziwny problem :) bo kazdy tu ma bardzo dziwny problem :)

po drogie tworcow swisha szukaj w australi albo na swishzone.com

no i po trzecie jak sciagneles swisha z torrenta to sie niedziw

nupeczek - Pon 04 Sie, 2008 21:08

Witam,
Miałem podobny problem z nortonem uznawał to za jakieś "bloudhound... coś tam(dokładnie nie pamiętam było to dość dawno)" dodałem swisha do programów które maja być ignorowane przez nortona i wszystko działa. Spróbuj u siebie znaleźć taką opcję. Przyznaje, że jest to bardzo uciążliwe.
Pozdrawiam

P.S ja mam kupionego swisha i problem występował też.

ekumi - Wto 05 Sie, 2008 16:08

sl01k napisał/a:
po pierwsze nazywaj tematy jakos sensownie a nie
bardzo dziwny problem :) bo kazdy tu ma bardzo dziwny problem :)

po drogie tworcow swisha szukaj w australi albo na swishzone.com

no i po trzecie jak sciagneles swisha z torrenta to sie niedziw

Po pierwsze swisha kupiłem legalnie i posiadam na jego uzywanie licencję
po drugie, jeżeli nie masz nic sensownego do powiedzenia, to doradzałbym wstrzymanie się od gadania o niczym a po trzecie to nie chce mi sie w ogole z tobą gadać.

mielu - Wto 05 Sie, 2008 21:05

ekumi napisał/a:

po drugie, jeżeli nie masz nic sensownego do powiedzenia, to doradzałbym wstrzymanie się od gadania o niczym a po trzecie to nie chce mi sie w ogole z tobą gadać.

ekumi, sl01k dlatego tak reaguje bo 99,9999% problemów z :swishmax wynika z lewych wersji

ekumi - Sro 06 Sie, 2008 19:15

mielu napisał/a:
ekumi napisał/a:

ekumi, sl01k dlatego tak reaguje bo 99,9999% problemów z :swishmax wynika z lewych wersji

Mielu
Dla mnie zawsze jesteś rowny gość. Wiele razy korzystałem z tego, co pisałeś na forum i byłem z tego zadowolony. Bardzo cieszę sie z tego, że są tu osoby, z doswiadczeń których można (za ich pozwoleniem) skorzystać a wkurzają mnie tacy, ktorzy nie mając nic do powiedzenia w danym temacie, wyżywają sie na tych, ktorzy pytają.

sl01k - Czw 07 Sie, 2008 16:03

nie bede sie wyżywał choc i tak twoerdze ze mialem racje :P i niemasz legalnej wersji :P
i tak sie składa ze jak niemam nic do powiedzenia to sie nieodzywam tutaj akurat miałem bo mam małe doswiadczenie w uzytkowaniu nielegalnych wersji, niekupuje programow ktorych nieumiem.

peteloco - Czw 14 Sie, 2008 10:41

Wydaje mi się, że jednak ekumi ma rację...
Dzisiaj zainstalowałem nowy build Swishmax2 z 12.08. i wystąpił podobny problem. Panda zakwalifikowała exe-ka jako Malicious Packer i usunęła plik. Od razu dodam, że instalację ściągnąłem ze swishzone.com (tak, jestem legalnym użytkownikiem programu). Zacząłem szukać na forach i okazało się, że temat był zgłaszany do Pandy. Prawdopodobnie w wersji beta pliku sygnatur wirusów (PAV.SIG), który można ściągnąć ze strony Pandy, zostało to już poprawione. Ja nie sprawdzałem, czekam na poprawkę w oficjalnej bazie sygnatur i jak na razie robota u mnie stoi...

[ Dodano: Czw 14 Sie, 2008 19:19 ]
Zdaje się, że problem został rozwiązany. Właśnie zaktualizowałem Pandę z dzisiejszymi sygnaturami i ponowiłem próbę instalacji Swishmaxa - BINGO. Tym razem nie zgłasza wirusa...