SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Zmiana wyświetlania zawartości movie clipa

jarekbb - Sro 02 Lip, 2008 19:54
Temat postu: Zmiana wyświetlania zawartości movie clipa
Czesc

Proszę o pomoc ponieważ mam pewien problem.

Jest menu i po kliknięciu buttona przeskakuje mi do danej klatki w glownej animacji i wykonuje się ruch pewnej animacja.
Problem polega na tym, że chce aby w trakcie tej animacji zawartość sprita się zmieniła tzn, znikły inne elementy, a zostały te które są potrzebne w danym rozdziale. Wszystko to ma być uzaleznione od buttona jaki się wybrało i kliknęło. Czyli chodzi o to żeby w jakiś sposób "sterować" wyświetlaniem zawartości tego MC odpowiednio do działu.

Mam zrobiony MC w którym na poszczególnych klatkach wyśeitlają się różne teksty.
Działa mi także przechodzenie po kliknięciu w button w odpowiednią klatkę tego MC, sęk w tym że ta zmiana ma się dokonać w określonej klatce a nie zaraz po kliknięciu. Po kliknięciu uruchamia się animacja i w trakcie jej dopiero ma przejść w MC w odpowiednie miejsce.

Proszę o pomoc i pomysły na rozwiązanie tego problemu.

Pissss

cagen - Sro 02 Lip, 2008 20:28

Ja bym zatosowal metodę _visible=false dla obiektów, które chcesz ukryć.
W połączeniu z warunkiem if powinno działać. Jak coś to mogę pomóc na konkretnym pliku.

jarekbb - Sro 02 Lip, 2008 20:39

hmm bardziej mi chodzi o wykorzystanie zmiennych cos na zasadzie ze kazdy button przyjmuje jakaś zmienną i jest ona wywoływana w momencie kliknięcia i teraz w zależności jaka jest zmienna to do takiej klatki MC przechodzi.
cagen - Sro 02 Lip, 2008 20:58

Tak właśnie napisałem:

Cytat:
W połączeniu z warunkiem if

:)
Np.

Do buttona:

Kod:
onpress() {
strona='start';
}
// button nazywa sie np "start", zmienna "strona"