|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Link otwierający podstrone Html w nowym pełnym oknie
albercikk - Pon 23 Cze, 2008 11:24 Temat postu: Link otwierający podstrone Html w nowym pełnym oknie Wiem, wiem - getURL("adres","_blank"); - Jednak problem polega na tym że w naszym ukochanym IE to polecenie sprawia że nowe okno nie otwiera się w pełnym rozmiarze ale w małym okienku, w Firefoxie jest ok ale pewnie dlatego że firrefox otwiera nowe okno w nowej zakładce więc jest pełen ekran.
GetURL("adres","_parent") - o ile dobrze pamiętam to _parent otwiera tak jak bym chciał czyli w pełnym rozmiarze ale niestety w tym samym oknie, nie dało by się tego jakoś połączyć ?
Próbowałem to zrobić wpisując skrypt Java script otwierający nowe okno z poziomu Swisha, ale niestety coś nie trybi, a że w javie mocny nie jestem wiec błędu nie umiem wykryć.
Ma ktoś jakiś pomysł jak wymusić aby nowe okno Html otwierało się w pełnym ekranie ?
P.S. Dodam że ta sama podstrona otwierana oddzielnie otwiera się w pełnym oknie, natomiast gdy ta podstona otwierana jest poprzez linka ze swisha getURL("adres","_blank") - to wtedy otwiera sie w okienku, więc jak mniemam to "_blank" powoduje otwarcie podstrony w małym oknie.
Pozdrawiam
eden - Pon 23 Cze, 2008 20:15
http://flash-db.com/PopUp/
_blank oznacza otwarcie zawartosci w nowym oknie, rozmiar tego okna jest defoultowo w stanie 'resizible' i jego wielkosc w tym stanie zalezy od ustawień przeglądarki.
Proponuje zagladac do helpu swish'a tam całkiem dobze sa wyjasnione tak podstawowe parametry metody GetURL.
albercikk - Pon 23 Cze, 2008 21:20
Wielkie dzięki eden - Generator do którego link podałeś świetnie spełnił swoje zadanie.
Pozdrawiam
|
|