|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - Perspektywa + zoom
marriuszek - Wto 17 Cze, 2008 12:28 Temat postu: Perspektywa + zoom Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Dzis przeszukiwalem forum pol dnia.. i niestety nie udalo mi sie odnalezc odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie.
Otoz.. otrzymalem zlecenie z ktorym nie moge sobie poradzic. Musze wykonac intro dla pewnej firmy. W owym intrze ma sie wyswietlic mapa polski z kolejno pokawiajacymi sie kropkami, w miejscach miast, w ktorych firma wykonywala prace. Brzmi banalnie wiec postanowilem to urozmaicic.
Wytlumacze to krok po kroku. Chce by po pojawieniu sie mapy nastapilo zblizenie na np. wojewodztwo podlaskie i jednoczesnie zmiana perspektywy calej mapki - czyli prawa strona mapy bylaby blizej ekranu a lewa oddalona. Gora blizej ekranu a dol oddalony.
To tak jak patrzenie na paczke papierosow z prawego-gornego jej rogu z bardzo bliska.
Przy okazji chcialbym dac do tego efekt zoom ale nie typu "efekt move + scale 200%" a ten dynamiczny z blurem.. wiem ze byl na to jakis scrypt ale nie moge go znalezc.
Za wszelka pomoc z gory dziekuje.
|
|