SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - PoMoCy przy intrze...

djboost - Pon 05 Maj, 2008 18:55
Temat postu: PoMoCy przy intrze...
Szukalem takiego tematu ale nie znalazlem a nie interesuje mnie jak zrobic intro, bo juz mam gotowe.
Ale do rzeczy. Chodzi mi o to, zeby intro bylo na stronie glownej, po kliknieciu przycisku pomin/skip
nie przekierowywalo na podstrone tylko zostalo na tej samej stronie i wylaczajac tylko w/w intro.
Cos w rodzaju popup ale aby nie wyskakiwalo z nikad tylko wlasnie jako pierwsze sie uruchamialo
tak jak intro :) . Chce uzyskac dokladnie taki sam efekt jaki jest na stronie DJ Tiesto
http://www.tiesto.com
tam widac ze w pasku adresu nie zmienia sie adres, caly czas jest sie na tej samej stronie. Jak uzyskac taki sam efekt?

mielu - Pon 05 Maj, 2008 19:25

ramka w html
djboost - Pon 05 Maj, 2008 19:38

a cos wiecej bo nie bardzo sie orientuje jak dodac takowa ramke...
ojs - Wto 06 Maj, 2008 07:56

Kod:
<iframe frameborder="0" width="szerokosc" height="wysokosc" src="ścieżka dostępu" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="no" allowtransparency="yes" name="nazwa_ramki" style="border:#000000 1px solid;" id="nr_identyfikacji_ramki"></iframe>

To tyle jeśli chodzi o ramke wbudowaną, zmieniając wartość scrolling na "auto" lub "yes" będą pokazywane suwaki do przesuwania strony w ramce wbudowanej w pierwszym wypadku kiedy będzie trzeba, a w drugim zawsze.

djboost - Czw 08 Maj, 2008 19:47

moj kod wyglada tak ale niestety dalej nie dziala intro w ogole...

Kod:
<iframe frameborder="0" width="500" height="300" src="D:\Strona\animation\intro.swf" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="no" allowtransparency="yes" name="intro.swf" style="border:#000000 0px solid;" id="22557"></iframe>

nie wiem co mam zrobic za kazdym razem gdy probuje poprawic choc nie wiem co jest zle to zawsze jest puste biale pole w miejscu gdzie powinno byc intro... poza tym jak zamykam iframe na samym poczatku to dodaje sie jeszcze suwak w tymze pustym miejscu... :-\

mielu - Pią 09 Maj, 2008 07:31

djboost napisał/a:
D:\Strona\animation\intro.swf

do strony html, która wywołuje swf

djboost - Sob 10 Maj, 2008 14:42

W koncu dziala choc i tak mialem maly problem wpisalem adres strony z intro ale nie dzialalo a czemu :?: Trzeba byla na odpisac http:// :D :D

Dzieki za pomoc.