SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - SwishMAX Animacje

o0DanieL0o - Nie 27 Kwi, 2008 11:15
Temat postu: SwishMAX Animacje
Witam, mam takie pytanko: czy da się zrobić w Swishmax takie animacje jak np http://www.maxior.pl/film/41927/Xiao_Xiao_8 ( Xiao Xiao ) , Stickman, Piesek Leszek lub coś podobnego?

2 pytanie

Jak mogę zrobić animację poruszającego się ludzika ( chodzi mi np o Stickmana lub takiego jak w Xiao Xiao) ?
Dzięki, pozdrawiam 8)

marcino - Nie 27 Kwi, 2008 13:16

1. tak możesz
2. nadajesz zwykły ruch, tak samo jak byś przesuwał zwykły kwadrat po linii czasu, tylko ze trochę więcej zabawy ;)

PS. czegoś takiego nie zrobisz w jedno popołudnie :wink:

o0DanieL0o - Nie 27 Kwi, 2008 13:44

A czy jest taka możliwość żeby np połączyć dwa elementy ( kreski, linie ) żeby to był tak jakby "staw kolanowy", jak np ten ludzik z kresek Stickman bo nie wiem jak zrobić animację żeby udo było połączone z dolną częścią nogi ( te połączenie to kolano ) i żeby jednocześnie udo poruszało się np w górę a dolna część nogi w prawo bo jak to robię to nie wygląda to za dobrze...

Trochę to zagmatwane i niezbyt poprawnie napisane ale po głębszej analizie idzie się domyślić o co biega :-b

marcino - Nie 27 Kwi, 2008 15:17

paralityk jak się patrzy, ale to tylko przykład :wink:
eden - Pon 28 Kwi, 2008 12:50

Nie sądzę by w ten sposob zostało to wykoanne, wg mnie Swift 3d i export ravixem do vektorów.
marcino - Pon 28 Kwi, 2008 15:17

efekt poruszanego się ludziki, jak najbardziej można.
efekt 'a la matrix itp' pewnie łatwiej będzie tak jak ty piszesz. ale nie zmienia to faktu że można to wykonać również swishu.

eden - Pon 28 Kwi, 2008 17:00

jak najbardziej prawda.