|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Końcowe problemy z projekterm strony !!!!
maniakpc - Sro 05 Mar, 2008 18:58 Temat postu: Końcowe problemy z projekterm strony !!!! Witam serdecznie.
Na wstępie chciałem napisać ze to moja pierwsza strona wykonana w swish 2 i pierwsza we fleshu Ucze sie od tygodnia i tyle mi sie udało zrobic. Wszystko co zrobilem to wiedza z tego forum.
Mam jednak pare problemow ktore nie wiem jak rozwiazac.
1. Jak zrobić, kiedy rozwija sie biała plansza z dana trescia zeby nie dalo sie kliknac w to co znajduje sie pod plansza.
2.Jak polecacie zrobic galerie aby mozna bylo wyswietlac ja na takim bialym pol jak inne dzialy i zeby ladowala sie osobno tzn byl to osobny plik swisha czy da sie jakso tak wstawić np SIMPLEVIEWER ? jak to zrobic ?
3. Jak wstawic aby mozna bylo wyslac e-mail klikajac w kntaktach na e-mail ? dalem srypt z opcji do maila ale efket jest taki jak widac czyli zerowy
pozdrawiam. Czekam na pomoc i sugeste z waszej strony
mielu - Sro 05 Mar, 2008 20:59
maniakpc napisał/a: | 1. Jak zrobić, kiedy rozwija sie biała plansza z dana trescia zeby nie dalo sie kliknac w to co znajduje sie pod plansza. |
albo na osi czasu remove i place
lub w skryptach _visible
maniakpc napisał/a: | 3. Jak wstawic aby mozna bylo wyslac e-mail klikajac w kntaktach na e-mail ? dalem srypt z opcji do maila ale efket jest taki jak widac czyli zerowy |
może jak zrobisz punkt 1 to będzie ok, a jak nie będzie to daj ten twój skrypt to go poprawimy
maniakpc - Sro 05 Mar, 2008 21:40
tak ale to wtedy pod spodem sa niewidoczne te menu : obrazem wesele, karaoke znika a chcialby aby bylo widoczne. JEst to chyba mozliwe ale nie wiem
co do kodu aby mozna bylo wyslac zrobilem tak
Kod: | on (release)
{
mailTo("go_net@poczta.fm");
mailTo("ad-ammo@wp.pl");
} |
pozdrawiam
mielu - Sro 05 Mar, 2008 21:45
Kod: |
on (release) {
mailTo("go_net@poczta.fm", "", "mail z stonki ...", "");
}
|
to zrób to tylko dla jednego adresu
maniakpc - Sro 05 Mar, 2008 22:29
dzieki za pomoc o to chodziło dziala a co z reszta masz jakis pomsl na to ?
mielu - Czw 06 Mar, 2008 08:15
odnośnie 1 punktu napisałem już chodzi Ci o przykład. Tam masz 2 sposoby, wybierz ten który jest dla ciebie lepszy.
maniakpc - Czw 06 Mar, 2008 15:25
Ok. To powiedz mi tylko jaki kod powiniem dac aby klikniecu w button otwieralao sie nowo okno z nowa srona np onet.pl ale czy istenieje mozliwosc zeby otworzylo sie ono bez zadnych pasko tzn (pasek adresu) itd.
pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
wielkie dzieki
mielu - Czw 06 Mar, 2008 18:40
jak poszukasz na forum, okno za pomocą javy
maciey75 - Czw 06 Mar, 2008 20:35
szukajka Twoim przyjacielem...
przyklad poniżej
Kod: |
on (press) {
javascript("window.open('nazwa_strony.htm','newwin','width=700,height=500,top='+((screen.availheight/2)-(500/2))+',left='+((screen.availwidth/2)-(700/2))+',menubar=no,menubar=no,scrollbars=yes,status=no,toolbar=no,location=no,directories=no,resizable=yes')");
}
|
Pzdr
M.
maniakpc - Czw 06 Mar, 2008 23:37
tak znam ten kod ale w pod podstawieniu w swishu i podlgadzie w nim dziala:)
jednak jak sie zapisze projekt i odpali to u mnie dziala a mam explorera nawet sie nie chce nowe okienko otworzyc ? wiec gdzie jest problem ?
mielu - Pią 07 Mar, 2008 05:51
z tego co pamiętam to musisz mieć to odpalone na serwerze
maciey75 - Pią 07 Mar, 2008 09:15
mozesz zrobić jak w tym poscie. wtedy nie trzeba wrzucac na serwer
Pzdr
M.
mielu - Pią 07 Mar, 2008 09:58
to też serwer tylko że lokalny
maciey75 - Pią 07 Mar, 2008 12:30
mielu napisał/a: | :) to też serwer tylko że lokalny |
racja
maniakpc - Pią 07 Mar, 2008 23:31