|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - strona "zamula"
marcino - Wto 04 Mar, 2008 13:01 Temat postu: strona "zamula" witam,
Mam taki problem. Zrobiłem dwie stronki. Pod przeglądarka Firefox, IE działają elegancko, ale w momencie odpalenie ich pod Operą zużycie procesora skacze między 50-90% a do tego animacje przycinają po 2 minutach siedzenia na stronie, co może być skopane, jak zoptymalizować takie dziadostwo ?
sl01k - Wto 04 Mar, 2008 13:23
heh faktycznie dziwne ...
zobacz sobie jeszcze jak dziala pod safari ... bo u mnie jena strona wogole niedziala tylko tlo widze a w drogiej niedziala galeria ...
a przyczyna tych wszystkich blendow moze byc fakt iz zrobiles to na ramkach ... moze sproboj normalnie lub za pomoca swfobject lub poprostu samego swfa daj index.swf i dodaj taki format do serwu aby byl traktowany tak samo jak index.html
marcino - Sro 05 Mar, 2008 11:05
zainstalowałem i faktycznie pod safari jedna sie nie odpalała ale już to zrobiłem miałem nie tak ścieżki po nazywane, heh dziwne jest to ze inne przeglądarki się tego nie czepiały
co do zamulania na operze, to zrobiłem tak jak mówiłeś przy pomocy swfobject i chodzi o niebo lepiej i proc nie dostaje tak w dupę pozostaje już to tylko zgrać na serwer
Masz u mnie piwo. Dzięki
|
|