SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - strona "zamula"

marcino - Wto 04 Mar, 2008 13:01
Temat postu: strona "zamula"
witam,
Mam taki problem. Zrobiłem dwie stronki. Pod przeglądarka Firefox, IE działają elegancko, ale w momencie odpalenie ich pod Operą zużycie procesora skacze między 50-90% a do tego animacje przycinają po 2 minutach siedzenia na stronie, co może być skopane, jak zoptymalizować takie dziadostwo ?

sl01k - Wto 04 Mar, 2008 13:23

heh faktycznie dziwne ...
zobacz sobie jeszcze jak dziala pod safari ... bo u mnie jena strona wogole niedziala tylko tlo widze a w drogiej niedziala galeria ...

a przyczyna tych wszystkich blendow moze byc fakt iz zrobiles to na ramkach ... moze sproboj normalnie lub za pomoca swfobject lub poprostu samego swfa daj index.swf i dodaj taki format do serwu aby byl traktowany tak samo jak index.html

marcino - Sro 05 Mar, 2008 11:05

zainstalowałem i faktycznie pod safari jedna sie nie odpalała ale już to zrobiłem miałem nie tak ścieżki po nazywane, heh dziwne jest to ze inne przeglądarki się tego nie czepiały ;-)

co do zamulania na operze, to zrobiłem tak jak mówiłeś przy pomocy swfobject i chodzi o niebo lepiej i proc nie dostaje tak w dupę ;-) pozostaje już to tylko zgrać na serwer ;-)

Masz u mnie piwo. Dzięki ;)