SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - Sprawdzenie wysokości oraz szerokości ładowanego jpg/swf

5uck - Wto 04 Mar, 2008 11:20
Temat postu: Sprawdzenie wysokości oraz szerokości ładowanego jpg/swf
Jak sprawdzić i zapisać do zmiennej informację o wysokości i szerokości ładowanego jpg/swf?
Grzesiek82 - Wto 25 Mar, 2008 22:42

Z pobraniem wysokości i szerokości z .jpg-a nie ma problemu wystarczy odczytać wartości "_width, _height" ze sprita do którego został załadowany ów jpg. Co do .swf to nie mam pojęcia jak miało by to działać. Przykład na .jpg-u w załączniku.
mielu - Sro 26 Mar, 2008 08:53

tak samo tylko zmieniasz z jpg na swf :D
5uck - Czw 27 Mar, 2008 19:03

To kolejny problem przed inżynierem rozwiązany !
dzięki & + 4 U

Grzesiek82 - Czw 27 Mar, 2008 20:53

Cytat:
tak samo tylko zmieniasz z jpg na swf
No chyba nie do końca, dla mnie rozmiary .swf to wielkość sceny w tym "swfie"" z moich testów wynika, że jednak te wymiary nie są pobierane ale, "łaczne" wymiary znajdujących sie w nim spritów shapów itd. itp.
mielu - Pią 28 Mar, 2008 07:44

Grzesiek82 napisał/a:
No chyba nie do końca, dla mnie rozmiary .swf to wielkość sceny w tym "swfie"" z moich testów wynika, że jednak te wymiary nie są pobierane ale, "łaczne" wymiary znajdujących sie w nim spritów shapów itd. itp.

Grzesiek82, zgodzę się z tobą ale jak ktoś ma animację niewychodzącą za obszar move ta ja mam racje.
aby nie było problemów, że coś wystaje z clipu to zaznaczamy 1 opcje więcej przy exporcie

expert - Czw 07 Sie, 2008 12:28

A jak pobrać rozmiar okna?