|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - [pytanie] Jak zrobić efekt starej taśmy filmowej?
sebans - Pią 18 Sty, 2008 21:02 Temat postu: [pytanie] Jak zrobić efekt starej taśmy filmowej? Witam Grono Szanownych Forumowiczow..
Jestem zupełnie zielony z tego swisha . A musze przygotować film z efektem starej tasmy filmowej. Czyli różne realistycznie wyglądające szumy i trzaski, migotania przeskakiwania itd. itd. Jak się do tego zabrać a może ma ktoś gotowy pomysł? Pod film będzie podłożona ostra muzyczka punkowa wiec cały kadr musi non-stop drgać. Film będzie się składał z rożnych mam nadzieje ciekawie połączonych zdjęć i grafików w bardzo szybkim tempie odtwarzanym i w sumie będzie trwał około 1,5min. Głównie chodzi o to jak zrobić efekt przypominający amatorski zapis kamerą z lat 50tych na kliszy filmowej 35mm.
Jeśli ktoś byłby chętny w pomocy to bardzo proszę i z góry dziękuje..:-)
kloppix - Pią 18 Sty, 2008 21:21
ja tam na flashu czy swishu sie nie znam ale mysle ze lepszym rozwiazaniem byloby przygotowanie tego w programie do obrobki filmow a jezeli ma byc to potem w formie swf to tylko skonwertowac...
sebans - Pią 18 Sty, 2008 21:32
kloppix napisał/a: | ja tam na flashu czy swishu sie nie znam ale mysle ze lepszym rozwiazaniem byloby przygotowanie tego w programie do obrobki filmow a jezeli ma byc to potem w formie swf to tylko skonwertowac... |
ok. ale czy po takiem konwertowaniu nie strace na jakości? – to raz a dwa czy wielkość tego klipu zapisywanego no np. w Adobe Premier nie będzie dziwnie gigantycznie wielka?
Wiesz chciałbym aby to plynnie śmigało na stronie.
kloppix - Pią 18 Sty, 2008 21:45
mysle ze obojetnie jakbys to robiel... bedzie to duzo zajmowac
mielu - Pią 18 Sty, 2008 22:14
możesz pobawić się z czymś taki http://swish.wodip.opole....load.php?id=779
|
|