SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Pomocy - Ciekawy Pomysł na Menu

deniszalewski - Nie 16 Gru, 2007 12:48
Temat postu: Pomocy - Ciekawy Pomysł na Menu
Witam,

robię włąsną storne w swishu - tematyka - weselna jak widać.

Zakochałem się w tym wysuwanym menu czy ktoś na prostym przykładzie i uploadzi pliku moze mi pokazać jak ma to zrobić. W moich przemyśleniach jest jedna rzecz napewno w jeden scenie trzeba całą stronę zmieścić tylko co dalej. Chciałbym aby została zachowana taka płynnosc jak tutaj. Chodzi o te listwy wysuwające sie.

http://www.templatemonste...ates/14254.html

Pozdrawiam,
DZ

[ Dodano: Nie 16 Gru, 2007 13:31 ]
Ludziska, czy ktoś jest w stanie mi pomoc chodzi o przykład reszte sam zrobie :/.

Pozdrawiawm,
DZ

Qiub - Nie 16 Gru, 2007 14:53

technicznie to wyglad tak
25fps
wszystko w jednym mv
menu w 3 stopniowym move
napisy w obrazkach move_in, movie_out
dodatkowo wszedzie sprity z rollover i rollout

cos jeszcze ?

PS. Jak ci się tak podoba to nie lepiej kupić... i tak musisz wydac kase na wykonanie grafiki wiec i tak te kase wydasz ...

mielu - Nie 16 Gru, 2007 15:22

Qiub napisał/a:
Jak ci się tak podoba to nie lepiej kupić..
też mi się tak wydaje tylko do podmianki tekstów i grafik trzeba będzie użyć flash bo pliki fla

66 usd to 165 zł

tofik - Nie 16 Gru, 2007 15:33

u nugatt'a na stronie pod adresem http://www.czujny.webd.pl/swishmax/?id=download jest plik do pobrania o nazwie almost template czy jakoś tak jeżeli jesteś wystarczająco kreatywny przerobisz ten skrypt i wykonasz taką właśnie stronkę jak pokazałeś na przykładzie ... oczywiście chodzi mi o te wysuwane boczki ... wystarczy troszkę pomyślunku.. menu jak menu zwykła rzecz do zrobienia od ręki ... no i grafę trzeba jeszcze zrobić :)
życzę owocnej pracy

deniszalewski - Nie 16 Gru, 2007 15:35

jUŻ GO MAM NIE DOPRACOWANY ALE DZIAŁA JAK SKOŃĆZE WRZUCE W TYM TEMACIE <ok>

OSOBISCIE ROBIE GO NA OSOBYNCH SCENACH OKOŁO ŚRODY BEDZIE TUTAJ BO NIE MAM CZASU !!

tofik - Nie 16 Gru, 2007 15:48

wszystko zrób w jednej scenie...
podpowiem ci... w przykładzie nugatta jest zastosowana plansza która pojawia się i znika po wczytaniu podstrony (sprita) zamiast planszy zrób wyjeżdżające skrzydła strony jeżeli pojedyńcze skrzydło jest szersze od środkowego pasa to pamiętaj o maskach

deniszalewski - Nie 16 Gru, 2007 21:15

Zgodnie z umąwą w rarze plik :)