|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Preloader
mediator1990 - Sob 15 Gru, 2007 13:11 Temat postu: Preloader Witam.
Mam pewien problem.
Otóż chcę zrobić preloader w swish max dla jednej sceny a nie dla całej animacji.
Wiem że można podzielić sobie plik na pare swf-ów ale chciał bym mieć wszystko w jednym pliku.
Pozdrawiam.
mielu - Sob 15 Gru, 2007 15:42
temat wiele razy wałkowany użyj szukaj
Qiub - Sob 15 Gru, 2007 19:24
a co za roznica czy jednej sceny czy calego pliku. i tak musisz zaladowac caly mv a i tak wiec po co sobie komplikowac zycie ?
mediator1990 - Sob 15 Gru, 2007 19:34 Temat postu: ;D ale tu chodziło o to by pomiędzy scenami były preloadery ;D
Qiub - Nie 16 Gru, 2007 08:12
heheheh gosciu zglupialem
1. jak zaladujesz plik caly na poczatku masz oczywisci preloadera to po co ci miedzy scenami.. chcesz cos wczytywac 2 razy pod rzad, skoro i tak chcesz w jednym pliku to zrobic to nie ma sensu bawienie sie w cos takiego
2. Jak juz konkretnie zalezy ci na czyms takim chociaz uznaje to za pefidna glupote to mozesz przeciez wziazc badz jaki preloader i pozmieniac go.
zamiast np ostatniej sceny dasz nastepna i juz wtedy nie wczytuje wszystkiego az do konca tylko i wylacznie te twoja nastepna scene czy jaka tam sobie zapodasz.
mielu - Nie 16 Gru, 2007 09:13
taki gadżet
Seb - Nie 16 Gru, 2007 10:20
moze zrobić imitację preloadera w sprite'cie przy każdym uruchamianiu sceny, a faktycznie załaduje się przy początku? co mediator?
|
|