SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - [Proszę o pomoc] chowające się menu

mike20 - Wto 11 Gru, 2007 14:25
Temat postu: [Proszę o pomoc] chowające się menu
Witam

mam problem z moim menu :-(

menu powinno się wysuwać z dołu do góry gdy kursor najedzie na nie a gdy zjedzie ma się chować... jednak po podlinkowaniu przycisków nie działa prawidłowo bo wystarczy najechać na przycisk i się chowa...
kiedyś miałem ten sam problem i z pomocą znajomego który jest na forum sobie poradziłem, jednak zgubiłem SWI i nr. gg i teraz nie wiem co robić :-(

prosił bym o pomoc.

wojasso - Wto 11 Gru, 2007 20:48

Spróbuj dać on (rollout) na Movie Clip (Sprite), a nie na hit spot. Może pomoże, może nie :P Troche mnie łeb boli bo jestem po antybiotyku, ale jak będę miał jeszcze chwilkę to na to lookne.
webmes - Nie 16 Gru, 2007 11:30

Określ dokładniej problem, ponieważ ja otworzyłem plik i wszystko jest jak być powinno. Przy najechaniu działa rollOver i przy zjechaniu rollOut. Nie widzę specjalnie problemu. Wytłumacz to coś pomyślimy.
mike20 - Nie 16 Gru, 2007 13:12

webmes napisał/a:
Określ dokładniej problem, ponieważ ja otworzyłem plik i wszystko jest jak być powinno. Przy najechaniu działa rollOver i przy zjechaniu rollOut. Nie widzę specjalnie problemu. Wytłumacz to coś pomyślimy.

jest ok gdy przyciski menu nie są podlinkowane, weź zrób przycisk jako button to po najechaniu na niego menu się schowa :( o to mi chodzi.

edit:
mielu ale w tamtym temacie problem nie został rozwiązany (lub ja nie umiałem z tego skorzystać) , pomógł mi SWI osoby z tego forum, jednak gdy spalił mi się dysk straciłem większość moich prac :-(

mielu - Nie 16 Gru, 2007 13:23

mike20, przerabialiśmy ten problem przy topie do www.michalwisniewski.com.pl