|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
Moja strona w SWiSH-u - Zapraszam na strone Casperos.org
casperos - Nie 09 Gru, 2007 22:40 Temat postu: Zapraszam na strone Casperos.org Cześć po przeczytaniu tego działu stwierdziłem że nie zaszkodzi poddać ocenie mojej strony którą pierwszy raz wykonałem techniką flash nie ukrywam że dużo wiedzy zaczerpnełem z waszych wypowiedzi i pomocy, bardzo wam dziekuje
a to owa strona:
www.casperos.org
nugatt - Nie 09 Gru, 2007 23:17
Valid XHTML 1.0 Valid CSS na indexie, na default już 13 błędów.
nie wiem o co chodzi z tym tekstem (patrz załącznik)
casperos - Pon 10 Gru, 2007 14:37
nugatt napisał/a: | Valid XHTML 1.0 Valid CSS na indexie, na default już 13 błędów.
nie wiem o co chodzi z tym tekstem (patrz załącznik) |
no jest to wybacz ale moja pierwsza strona we flash'u (swishu) i wlasnie dales mi orzech nie do zgryzienia jakim cudem u ciebie (niewiem jaka przegladarka) jest takie cos (mowa o screen'ie) u mnie i u jeszcze kilku osob jest normalna czcionka "kobajashi" to jest polski font z polskimi znakami a co do valid xhtml i css to zauwazylem jesli robi sie xhtml i wstawia sie do niego w odpowiedni sposob flash'a to strona sie przepieknie validuje ale niestety tylko w IE w Mozili i Operze np juz swiruje ja juz rozkladam rece tu sie moja wiedza na ten temat konczy
ps. zauwazylem ze do kazdego wywolywanego textu jest wlaczona opcja "use device font" i moze dlatego w wolnym tlumaczeniu jesli cos nie dziala to pobiera standardowa czcionke programu juz to wylaczylem i wgralem nowa wersje mam taka cicha nadzieje ze poprawilem odpowiednia rzecz
prosze o odpowiedz
pozdrawiam
Piotr - Pon 10 Gru, 2007 21:38
Już poprawiłeś - widać "kobajashi" - szkoda tylko że jet tak nieczytelna
Grafa w tle jest bomba, reszta ... za jakiś czas będziesz sie z tego śmiał ...
...
Seb - Pon 10 Gru, 2007 22:56
przy 1280x1024 tło nie jest rozciągnięte na caly ekran, z prawej strony mam pasek centymetrowy
casperos - Wto 11 Gru, 2007 16:37
dziekuje za podpowiedzi jesli znajde odpowiednio ladna czcionke to ja kulturalnie zastapie a co do tla no niestety grafiki nie da sie juz poszerzyc chyba ze jest jakis kod do css'a o ktorym ja niewiem ale watpie...
qncept - Wto 11 Gru, 2007 18:44
Zmień czcionkę bo ta trochę pogubiona jest ... można dostać kaszany oczu ( oczopląsu ).
Seb - Wto 11 Gru, 2007 20:19
w sumie nie wiem po co w indexie ten mały jpg "enter"... ani to fajnie wygląda.. ani ma użytek
i tak jak Piotrek napisał, tło super, rest.. będzie lepsze jak dopracujesz ramki, menu czcionki, efekty..
tofik - Nie 16 Gru, 2007 12:11
nieczytelna...przesycona swishowymi bajerami (efektami) pamiętaj ze te efekty to tylko mały dodatek do swisha nie przesadzaj z nimi... Pozdrawiam
|
|