SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - kurs walut

mobby - Wto 13 Lis, 2007 22:21
Temat postu: kurs walut
witam,

chce zrobic kurs walut gdzie codziennie bede mogl wpisywac nowe ceny ale chce to zrobic na zasadzie ze bede mogl edytowac osobny plik tekstowy z cenami a flash bedzie sobie go doczytywal. w zalaczniku przesylam jpg gdzie mialyby byc wartosci cen.. dajcie jakis przyklad z wczytywaniem tekstu z osobnego pliku txt.

ps. chcialbym aby wartosci cen byly obog np EURO i pod spodem tez.

galechus - Wto 13 Lis, 2007 22:41

stary, przykładów jest wiele na forum. Szukałeś...?

p.s.
kiedyś robiłem kursy walut i dane pobierałem nbp.pl i tam mały parser w php i do flash'a i nic musiałem dodawac, zmieniac w txt. Jak znajdę to co robiłem to zamieszczę.

mobby - Sro 14 Lis, 2007 07:22

tak tylko ze u mnie musi byc wpisywanie reczne bo wszystko zalezy od marzy w danym dniu wiec wzor tutaj nie pomoze na to.. :( jak macie jakies przyklady to poprosze ;)
mielu - Sro 14 Lis, 2007 10:10

jak tak to spwawa jest jeszcze bardziej prosta, poszukaj sobie na forum odczyt z plików txt
i po problemie, a jesli chcesz tym administrować to po co ci flash do stronki administrującej urzyj samego php (no i oczywiście HTML)

galechus - Sro 14 Lis, 2007 10:58

sprawdź załącznik, chyba tego chciałeś.

:wink:

mobby - Sro 14 Lis, 2007 14:49

^galechus to jest to! dzieki sliczne, powiedz mi tylko jeszcze jak zrobic ta biala ramke transparetna bo chcialby aby widac bylo tylko cyfry bez ramki bialej ;)
galechus - Sro 14 Lis, 2007 16:19

mobby, no nie zrobię wszystkiego za Ciebie, próbowałeś to zrobić?
mobby - Sro 14 Lis, 2007 17:10

tak probowalem ale jest problem.. tekst pojawia sie tylko na opcji textu "dynamic text" z tym ze wtedy jest ramka, mozna dac na "static text" ale wtedy nie ma ani ramki tekstowej ani tekstu, jakas rada?
mielu - Sro 14 Lis, 2007 21:33

http://swish.wodip.opole....ighlight=#12682
mobby - Sro 14 Lis, 2007 22:42

dziekuje slicznie, czlowiek uczy sie cale zycie ;)