SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Dynamiczny obrazek

hastic - Wto 13 Lis, 2007 10:30
Temat postu: Dynamiczny obrazek
Witam, tworze właśnie 5 obrazkową galerie na strone (link poniżej) problem w tym ze mam pole nawigacyjne z opcją poprzednie i nastepne zdjecie. Po kliknięciu na któryś z przyciskow zdjecie tylko miga :/ jak zrobic aby tak jak np tekst zrobic dynamiczny obrazek?

Kod:
http://www.sendspace.pl/file/oZk2Dd37/

mniej wiecej sobie z tym poradzilem link lecz pojawia sie poblem z przelaczaniem do nastepego i poprzedniego zdjecia. Np jak cofanc sie ze zdjęcia 5 na 4 i na odwrot ? prosiłbym o jakis prosty przyklad np 3 elementowy z góry dziekuje za pomoc

Grzesiek82 - Wto 13 Lis, 2007 11:44

Co do pierwszego pytania jeśli chodzi o nawigacje proponuje użyć
Kod:
nextFrameAndStop()
prevFrameAndStop
hastic napisał/a:
Po kliknięciu na któryś z przyciskow zdjecie tylko miga
to rozwiązanie które masz w załączniku nijak nie pasuje to efektu który chcesz uzyskać mając zdjęcie pod buttonem z akcją "Down State"
hastic napisał/a:
mniej wiecej sobie z tym poradzilem link
pod tym linkiem masz już zupełnie co innego nie wiem jak to się ma do pierwszego twojego załącznika...

Zaglądnij do mojego załącznika i sprawdź czy oto ci chodziło.

hastic - Wto 13 Lis, 2007 11:55

Wielkie dzięki dokładnie o to mi chodziło :)

[ Dodano: Wto 13 Lis, 2007 12:14 ]
Podmienilem kształty na moje obrazki (jpg) i pojawił sie problem ponieważ nic sie nie dzieje :/ (zmieniłem nazwy na zdj..)

Grzesiek82 - Wto 13 Lis, 2007 13:13

hastic napisał/a:
Podmienilem kształty na moje obrazki (jpg) i pojawił sie problem ponieważ nic sie nie dzieje :/ (zmieniłem nazwy na zdj..)
prawdopodobnie wraz z podmiana na zdjęcia wyczyściłeś sobie timeline'a na którym opiera sie przewijanie zdjęć.
Tmeline dla sprita "zdjecia" powinien wyglądać tak:

hastic - Sro 14 Lis, 2007 07:46

Ok wszystko chodzi swietnie :D ale do tych zdjec nie mozna juz dodac zadnego efektu? tzn. chciałbym zeby kazde zdjecie po koleji wjechało, a nastepnie aby kazdy juz we własnym zakresie mógł ja przewijac za pomaca panelu nawigacji, próbowałem wrzucic efekt slide in ale zeby zadziałał musiałem te zdjęcia przewijac