|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Dynamiczny obrazek
hastic - Wto 13 Lis, 2007 10:30 Temat postu: Dynamiczny obrazek Witam, tworze właśnie 5 obrazkową galerie na strone (link poniżej) problem w tym ze mam pole nawigacyjne z opcją poprzednie i nastepne zdjecie. Po kliknięciu na któryś z przyciskow zdjecie tylko miga :/ jak zrobic aby tak jak np tekst zrobic dynamiczny obrazek?
Kod: | http://www.sendspace.pl/file/oZk2Dd37/ |
mniej wiecej sobie z tym poradzilem link lecz pojawia sie poblem z przelaczaniem do nastepego i poprzedniego zdjecia. Np jak cofanc sie ze zdjęcia 5 na 4 i na odwrot ? prosiłbym o jakis prosty przyklad np 3 elementowy z góry dziekuje za pomoc
Grzesiek82 - Wto 13 Lis, 2007 11:44
Co do pierwszego pytania jeśli chodzi o nawigacje proponuje użyć
Kod: | nextFrameAndStop()
prevFrameAndStop |
hastic napisał/a: | Po kliknięciu na któryś z przyciskow zdjecie tylko miga | to rozwiązanie które masz w załączniku nijak nie pasuje to efektu który chcesz uzyskać mając zdjęcie pod buttonem z akcją "Down State"
hastic napisał/a: | mniej wiecej sobie z tym poradzilem link | pod tym linkiem masz już zupełnie co innego nie wiem jak to się ma do pierwszego twojego załącznika...
Zaglądnij do mojego załącznika i sprawdź czy oto ci chodziło.
hastic - Wto 13 Lis, 2007 11:55
Wielkie dzięki dokładnie o to mi chodziło
[ Dodano: Wto 13 Lis, 2007 12:14 ]
Podmienilem kształty na moje obrazki (jpg) i pojawił sie problem ponieważ nic sie nie dzieje :/ (zmieniłem nazwy na zdj..)
Grzesiek82 - Wto 13 Lis, 2007 13:13
hastic napisał/a: | Podmienilem kształty na moje obrazki (jpg) i pojawił sie problem ponieważ nic sie nie dzieje :/ (zmieniłem nazwy na zdj..) | prawdopodobnie wraz z podmiana na zdjęcia wyczyściłeś sobie timeline'a na którym opiera sie przewijanie zdjęć.
Tmeline dla sprita "zdjecia" powinien wyglądać tak:
hastic - Sro 14 Lis, 2007 07:46
Ok wszystko chodzi swietnie ale do tych zdjec nie mozna juz dodac zadnego efektu? tzn. chciałbym zeby kazde zdjecie po koleji wjechało, a nastepnie aby kazdy juz we własnym zakresie mógł ja przewijac za pomaca panelu nawigacji, próbowałem wrzucic efekt slide in ale zeby zadziałał musiałem te zdjęcia przewijac
|
|