|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Wektory CorelDraw Ruch obiektów
djmlody - Wto 30 Paź, 2007 20:32 Temat postu: Wektory CorelDraw Ruch obiektów witam wszystkich forumowiczów
mój problem jest nasępujący:
nie wiem jak dodać efekt do obiektów które są wykonane w CorelDRAW (wektorowych) aby zaladowac taki obiekt użyłem CTRL+C CTRL+V i obiekt jest na scenie lecz gdy dodam jakis efekt z menu efekty to nic się nie dzieje.
Z góry dziękuję i jeszcze raz pozdrawiam
FotoGrafik - Wto 13 Lis, 2007 16:54 Temat postu: Wektory CorelDraw Ruch Przedewszystkim powinienes uzywac funkcji wstaw obiekt (nie zdjecie). Twoje grafiki wektorowe powinienes exportowac z Corela jako wmf (najlatwiej). W Swishu powinny pojawiac Ci sie jako Grupa gdyz kazda linia jest osobnym elementem. W grupie element ten mozesz poddac efektom jakim chcesz.
Pozdrawiam
Piotrek - Wto 13 Lis, 2007 18:21
Prosta sprawa, od dawna wkładam do swisha to co mam w corelu. Różnie można kombinować, ja mam na to najprostszy chyba sposób. Rysujesz sobie coś w corelu, potem eksportujesz to formatu swf, taki plik importujesz (file/import) do swisha i tyle, śmiga. Nie wiem jak ze starszymi corelami, ja pracuję na CorelDRAW Graphics Suite 12.
Pozdrawiam
|
|