|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Preloader do swf stworzonego we flash 8
polix - Pon 22 Paź, 2007 18:25 Temat postu: Preloader do swf stworzonego we flash 8 Cześć wszystkim!
Dość niedawno odkryłem Swish'a i jestem początkujący. Kiedyś zrobiłem prościutką galerię we Flash 8. Pomyślałem, że mądrze by było zrobić preloader. Wiem, że nie jest trudno stworzyć prosty preloader w Swish'u ponieważ przejrzałem już kilkanaście postów na ten temat. Niestety nie znalazłem informacji czy można zrobić preloader dla zewnętrznego pliku swf, który ponadto jest stworzony we flash 8 (być może to nie ma znaczenia, ale na wszelki wypadek podaję program w jakim tworzyłem tę galerię). Jednym zdaniem: zależy mi na zrobieniu prostego preloadera dla zewnętrznego pliku swf stworzonego w flash 8. Bardzo bym prosił o pomoc oraz o opinię czy być może łatwiej zrobić od nowa galerię w Swish i podłączyć do niej preloader.
Z góry dzięki,
POlix
Qiub - Pią 26 Paź, 2007 10:55
No to jak zrobiles galerie we flashu to chyba nie ma problemu zebys zrobil preloader w nim... w koncu to te same polecenia! W taki sam sposob dzialaja i w wiekszosci tak samo sie je zapina.
Co do zew. preloadera to robisz sobie skypt do calego movie, pozniej tylko zamieniasz konteren ktory ma byc ładowany i sprawdzany... keine problem. Tak samo jak we flashu...
|
|