SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - animacja okręgu oraz rysującej się sinusoida

dimmuburger - Czw 18 Paź, 2007 11:44
Temat postu: animacja okręgu oraz rysującej się sinusoida
Witam czy może ktoś z wyższych sfer podpowiedzieć jak zrobić animacje okręgu na którym strzałka obraca się po calym obwodzie a w tym samym czasie rysuje się sinusoida na wykresie. jakies podpowiedzi mile widziane. Jak wygląda sytuacja z rozdzielczoscia i tłem, które już jest gotowe.

Poza tym jak taka animacje umiescic juz w gotowej scenie? Pozdrawiam dzieki z góry

Qiub - Czw 18 Paź, 2007 19:30
Temat postu: :D # $ ) ?
Trzeba by było zapodac sinusoide w jeden kontener a animicja strzałki w okregu w drugi!
Z animacja strzalki to tak, że zrobić strzalke i punkt początkowy dać na jej koncu :D a potem juz albo skryptem jakims albo jakims efektem zrobic obracanie

co do sinusoidy to wydaje sie mnie ze mozna by to zrobic motion path :D

w Adobe Flashu nie bylo by problemu bo tam jest mozliwosc zrobienia motion path po wyznaczonej sciezce... tutaj czeka Cię troszke zabawy :D

dimmuburger - Czw 18 Paź, 2007 20:02

Dzieki za zainteresowanie ale prosilbym o jakis przyklad w pliku albo cos podobnego? Jakies skrypty lub coś innego. Zaczynam zabawe z Swishmaxem dopiero :-b
mielu - Pią 19 Paź, 2007 07:46

nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, ale zobacz sobie załącznik
dimmuburger - Pią 19 Paź, 2007 14:43

wielkie dzięki dokładnie o to chodziło tylko ze sinusoida idzie w drugą stronę :) . Strzałka jest ok A więc co mam zmienić zeby poszło w prawo ? :-\
mielu - Pią 19 Paź, 2007 15:15

zmieniasz efekt move
Qiub - Pią 19 Paź, 2007 17:52
Temat postu: :D
Widzę, że już mnie wyręczył MIELU :D szakunec :)

Pozdro

mielu - Pią 19 Paź, 2007 18:58

zobacz to
dimmuburger - Pią 19 Paź, 2007 20:33

Panowie dzięki za zaangażowanie i bardzo mi to pomogło ale tak dokładnie to miało wyglądać tak. Pomęczyłem i zrobiłem :) :) A teraz mam prośbę może, ktos mnie poratuje Swishstudio bo mi się licencja skonczyla wlasnie dzisiaj :? a pilnie potrzebuje. Bardzo pilnie