SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Prosty player do mp3

Deuce - Sob 13 Paź, 2007 00:18
Temat postu: Prosty player do mp3
Witam

Proszę o pomoc, potrzebuję wykonać w Swishu prosty playerek do plików mp3. Chodzi o przedstawienie krótkich spotów radiowych na jednej stronie. Każda z mp3'ek będzie miała około 1Mb, a ponieważ musi ich być na stronie conajmniej 9 szt dlatego odpada umieszczenie ich wszystkich w jednym pliku. Niestety skompresowanie mp3 tez nie wchodzi w gre :( Wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazaniem bedzie wczytywanie plikow (z serwera) dopiero po tym jak klikniemy na ikonke, a nastepnie ich odtwarzanie.

Zeby zobrazowac o co mi chodzi wkleje dwa linki, chodzi o cos takiego jak np tu:
http://www.rpm.pl/index.html?grp=349 (okrągły playerek)

lub tu (bardziej rozbudowana wersja, z lista rozwijana, buforowaniem i pokazywaniem dlugosci pliku):
http://www.mikrofonika.ne...sound=&lektor=0 (pomaranczowy button "posluchaj")

probowalem Swish JukeBox, ale to odpada, szukalem tez na swishzone i tam takze bez powodzenia... :roll:

jezeli ktos moglby mi pomoc to z gory wielkie dzieki!

mielu - Sob 13 Paź, 2007 20:20

jeśli chodzi o taki odtwarzacz to sprawa jest stosunkowo prosta robisz sobie jeden player a nazwy mp3 przekazujesz jako parament przy wywołaniu pliku swf
Deuce - Sob 13 Paź, 2007 20:34

mielu napisał/a:
jeśli chodzi o taki odtwarzacz to sprawa jest stosunkowo prosta robisz sobie jeden player a nazwy mp3 przekazujesz jako parament przy wywołaniu pliku swf

ok, a moglbys mi to zapisac w formie swishowego skryptu? dopiero sie go ucze i troche jest to dla mnie jeszcze skomplikowane...

mielu - Sob 13 Paź, 2007 21:40

Kod:
obiektDzwiekowy=new Sound();
obiektDzwiekowy.loadSound(mp3); //mp3 to zmienna

wywołanie za pomocą swfobject

Kod:

var so = new SWFObject("player.swf", "sotester", "760", "500", "9", "#FFFFFF");
        so.addVariable("mp3", "nazwa.mp3");

electricsnake - Pon 28 Sty, 2008 01:07

...a czy ktoś mógłby podesłać jakiś plik gotowiec do obróbki i analizy... zielony jeszcze jestem w takich kodach, a mam podobny problem z playerem - krótko mówiąc potrzebuję plik, który wstawię na swoją stronę... i który zadziała ;)