SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - "Diamentowy" Tekst ???

deyz77 - Sro 12 Wrz, 2007 11:30
Temat postu: "Diamentowy" Tekst ???
Witam. Mam dwa pytania dotyczace efektow. Jak zrobic efekt "wyjscia" obrazu z cienia taki jak na stronie Flash Template ?? Jak zrobic efekt takiego "diamentowego" tekstu ?? Mam CZCIONKE podobna do tej ze strony i probowalem "ogarnac" to photoshop'em ale jakos nie wychodzi :(
Z gory dzieki za pomoc !! !

mielu - Sro 12 Wrz, 2007 12:38

efekt błysku gdzieś znajdziesz na stronie forum, a tą poświatę to może filty http://www.swishzone.com/..._generator.html
marcino - Sro 12 Wrz, 2007 19:39

witam,
możesz z zrobić to w taki sposób,
odpasz jakiś program do grafiki powiedzmy GIMP,
1) tworzysz napis,
2) robisz duplikat tego napisu,
3) duplikat przesuwasz pod warstwę oryginalną,
4) teraz kliknij na duplikat a następnie klikasz Filtry -> Rozmycie -> Rozmycie Gaussa i ustawiasz rozmycie powiedzmy 5px (rozmazanie ustaw inne w zależności od wielkości czcionki, najlepiej sprawdź kilka możliwości)

:wink:

Grzesiek82 - Czw 13 Wrz, 2007 13:59

Wraz z wersją flasha 8, można pominąć tworzenie takich efektów w programie graficznym i zrealizować to wyłącznie za pomocą swishmaxa tak jak napisał mielu wystarczy pobawić sie generatorem podanym przez niego. Chwilkę sie bawiłem i zrobiłem coś na styl tego diamentowego napisu ;) szczegóły w załączniku
Pozdro!

marcino - Czw 13 Wrz, 2007 17:19

tak jak piszesz, ale wydaje mi się że lepiej jest jak masz więcej możliwości rozwiązania danego problemu :wink:
deyz77 - Pią 14 Wrz, 2007 14:32

Dzieki za pomoc !! ! W szczegolnosci Grzesiek82. Wlasnie o to mi chodzilo. Rewelacja. Jeszcze raz wielkie dzieki !! !