|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Poziomy Scroll
heniek22 - Wto 11 Wrz, 2007 20:08 Temat postu: Poziomy Scroll Witam po raz kolejny.
Mam taki problem. Mam elegancko zrobiony scroll pionowy i dziala lecz nie mam pojecia jak zrobic scroll poziomy Juz nie chodzi o caly pasek przewijania tylko zeby byly same strzaleczki ktore beda przesowac zawartosc sprite w lewo i w prawo. zasada tam sama tylko zeby byl poziomy Nie mam pojecia. Jak by ktos mial jakis mini tutek albo umialby ktos to zrobic to bardzo bym prosil Nawet wystarczy mi np. tak napisac:
Robisz strzalke w lewo i w prawo, robisz sprita jakiego chcesz i do strzalek dodajesz skrypty:
Strzałka w lewo: sktypt taki i taki
Strzałka w prawo: skrypt taki i taki
Bardzo prosze o pomoc Pisze tego posta bo naprawde nie moglem nic znalezc na forum Z Góry dzieki!
stefcio - Sro 12 Wrz, 2007 20:16
w strzalce w lewo:
o Kod: | n (press) {
sprajt._x-=10
}
w prawo:
on (press) {
sprajt2._x+=10
}
|
Najprostszy spos.
heniek22 - Czw 13 Wrz, 2007 17:56
Oks Dzieki Zaraz sprawdze
[ Dodano: Nie 16 Wrz, 2007 12:38 ]
Oks wszystko dziala tak jak chcialem Ale mam jeszcze jeden problem. Mam nadzieje ze mi tym pomozesz Ja np. moge sie odwdzieczyc w tematach php i html
Otoz... mam juz ten suwaczek ladnie zrobiony ale stanalem na takiej rzeczy. suwaczek ten jest na samym dole okienka i ma on za zadanie przesowac foteczki. Ale problem jest w tym ze jakos nie moge dosc do tego zeby fotki przesowaly sie tylko w zrobionym przezemnie sprite Nie wazne jak bym zrobil beda one widoczne na całej stronie a nie tylko w tym paseczku Moze trzeba cos dodac w skryptach?
|
|