|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
![](images/print.gif) |
Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - Ładowanie pliku SWF do gotowego flasha
Bitmag - Sob 21 Maj, 2005 13:24 Temat postu: Ładowanie pliku SWF do gotowego flasha Bardzo często nie chcę nam się czekać na ładowanie flasha w całości więc możemy wstawić odtwarzanie pliku SWF w naszym flashu
w tym celu:
1. tworzymy button i umieszczamy w nim skrypt
Kod: | on (press) {
nazwa_sprajta.loadMovie("nazwa_pliku_SWF.swf");
}
|
2.
tworzymy sprajt o takiej samej wielkości jak nasz plik SWF
w zakładce Transform Anchor point ustawiamy Top Left
Poniżej zamieszczam przykład
SPIDER - Sob 21 Maj, 2005 13:57
/nie mam pytań...
Bitmag - Sob 21 Maj, 2005 14:21
coś źle
marcinusek - Nie 09 Paź, 2005 05:44
Witam wszystkich.
Piszę poraz pierwszy na forum i od razu zapodam z czym mam problem. Dotyczy ładowania zewn swfów w sprite swf głownego. W którym miejscu i jak powinien wyglądać script preloadera ext swfa w mainie czy w externalu. Zapodałem script w externalu i nie pokazuje się preloader tylko po jakimś czasie normalna scena. Nie wiem gdzie tkwi błąd. Dodam jescze, że script preloadera jest ten sam w mainie jak i w extswf.
Swishmax to dla mnie od niedawna nowość ale z waszą pomocą może przeskocze pewne tematy.
tAboon - Pon 10 Paź, 2005 19:28
preloader ładującego się swf'a powinien być w tym ze swf'ie. żadnych udziwnien, normalna pierwsza scena jako preloader nastepna jzu normalna animacja ktora zostaje zaladowana i zaczerpnieta do glównego swf'a
marcinusek - Sob 15 Paź, 2005 16:53
Więc mam tak jak powiadasz Taboon. Tyle, że nie widać preloadera. Kod jego jest identyczny w głównym swf jak i w externalach. W głównym swf preloader pojawia się prawidłowo ale ext. preloader nie jest widoczny tylko normalna scena. Może trzeba zmienić zmienne zastosowane w skrypcie ext. ?
tAboon - Sob 15 Paź, 2005 18:55
Osobiście nie miałem nigdy z tym problemu, zawsze maiłem taki sam preloader i działa. Nic mi do głowy nie przychodzi dlaczego tak się może dziać.
sl01k - Sro 23 Lis, 2005 22:43
Dodałem podobny problem do działu swish 2 i swishmax o tytule load swf w swf i w załaczniku widac że czasem są problemy. tAboon mógłbys zerkńąc ?
|
|