|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Problem - animacja zostawia "ślady"? Jak zaradzić
Vialix - Pią 24 Sie, 2007 16:05 Temat postu: Problem - animacja zostawia "ślady"? Jak zaradzić Wszystko zostało przedstawione na obrazku. Po wrzuceniu do SWiSH'a pliku np. swf i odtworzeniu dzieją się dziwne rzeczy. Po włączeniu odtwarzania ludek z animacji zostawia za sobą kontury, zarysy innych klatek. Te klatki które już były i animacja ma je "za sobą" zostają na esranie w postaci takich resztek i syfów. Myślę sobie, że to jakiś bug odtwarzania... ale nie! Zapisuje ów plik (oczywiście też w .swf) i wszystko tak samo. Czy na innych komputerach też to będzie tak wyglądać? Animacja którą wrzuciłem waży bardzo mało, ma bardzo mało klatek i jest bardzo prosta.
Kod: | http://www.vpx.pl/files/dku13ndzzjyuoiktw4xt.png |
Gdyby nikt nigdy się nie spotkał z takim czymś mogę podrzucić plik .swf. Czy ów problem może być spowodowany tym, że moja wersja SWiSHa jest spolszczona?
Aha, jeszcze jedno, animacje w formacie .gif też tak syfiasto odtwarza. ):-<
Seb - Pią 24 Sie, 2007 17:32
tez tak mialem w swoim pf, dlatego cala prace porzucilem, wydaje mi sei ze za duzo mialem elemntow i nie mogl tego przemielic
Vialix - Pią 24 Sie, 2007 17:42
No to jaki program proponujecie? SWiSH był mi potrzebny tylko do buttonów odsyłających do innych scen. Robię tak, że wklejam animację, daję buttony przenoszące do innych animacji które również wrzucam, nie robię we SWiSHu. Tylko w innym programie.
Jaki program polecacie więc do tego typu robótek, skoro SWiSH to taki szajs?
Seb - Pią 24 Sie, 2007 20:53
program przedwyborczy PiS
Vialix - Sob 25 Sie, 2007 09:39
POMOCY RATUNKU OO RAJUŚKU! Nawet pr0gram przedwyborczy P(iwa)iS(ex)u nie helpnie!
LUDZIE RATUJCIE BO SIĘ POWIESZĘ NA SKAKANCE JUŻ DZIŚ!
Talaj - Sob 25 Sie, 2007 13:47
albo mi się zdaje albo pewnie zimportowałes do swisha plik swf który był robiony w MX flash, problem może być z tego względu,że w MX Flash te wszystkie ruchy są robione dzięki przekształcaniu brył, które w swishu nie istnieje. Może dlatego tak się dzieje, zresztą zawsze jak zimportujesz swf do swisha to nie dostaniesz dokaldnie tego samego co znajduje się w swf dlatego iż ,plik jest kompilowany i bardzo małą część danych nie da się wyciągnąć, pozdro
Vialix - Nie 26 Sie, 2007 13:14
A wiecie jak zrobić przycisk odsyłający do danej sceny (nie URL etc.), ale do sceny we Flashu 6 albo innym? Bo tam to raczej da rade .swf wrzucić...
...a nie robiłem tego swf w Flash MX. Był to .gif który prze konwertowałem na .swf i wyglądał jak świeży .swf. Ale to nie wina tego, że to kiedyś był .gif bo na innych też sprawdzałem.
HELP! ;(
marcino - Nie 26 Sie, 2007 13:43
tutaj przecież tobie napisałem jak przejść do innej sceny http://swish.wodip.opole....opic.php?t=3106
więc zamiast pisać kolejne posty zerknij na te które już są napisane
Vialix - Wto 28 Sie, 2007 20:19
We Flashu, nie Swishu.
marcino - Wto 28 Sie, 2007 21:00
to jak na mój gust powinieneś się wtedy udać na forum odnośnie Macromedia Flash
nazwa działu już mówi sama za siebie "SWiSH2 i SWISHmax"
|
|